sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Insinöörinsinistä

Miten usein sitä näkeekään neulomuksensa hienosti aseteltujen poseerauskuvien sijasta tämmöisenä kasana ja vielä useimmiten lattialla? Tässä sentään jäivät sovituksen jälkeen jalkarahin päälle. Sain toteamuksen että hyvät on, mutta hänen jalassaan et näitä kuvaa. Otin sitten kuvan siitä, miten nuo juuri valmistuneet sukat jäivät omistajansa itse asettelemina.
Lähellä joulua insinööriopiskelijapoikamme ilmoitti joululahjatoiveuteluuni, että hän haluaa villasukat. Poika ei juuri villasukkia ole pitänyt aikuisena, tuntuu tarkenevan muutenkin. Mutta yllättäen kaivoi vanhat villasukkansa jalkaansa, kun tuli joululomalle.

Joulua ennen en noita sukkia puikoille ehtinyt saamaan, mutta eilen aamulla sitten kaivoin näihin varaamani lankakerän esille ja laitoin sukat tulemaan. Koko on aika iso, joten rupesi jo välillä jännittämään, riittääkö varaamani yksi 100g kerä laisinkaan, vaikka kyllä se ihan tavallisiin sukkiin on ihan hyvin piisannut. Kudoin ensimmäisen sukan kärkikavennuksen alkuun, kerin raitaraportin verran lankaa pikkukerälle ja aloitin toisen sukan jättäen ensimmäisen odottamaan. Puntari sanoi kyllä tässä vaiheessa, että lanka riittää ja niin se riittikin ihan hyvin. On vain niin pitkä aika, kun olen näin ohuesta kutonut, joten epäilytti kerän kuluminen, Lankaa jäikin vielä 27 g kerästä. Tälle aamulle jäi kärkikavennuksen kutominen kumpaakin sukkaan.
En ole muistaakseni aiemmin kutonut tästä langasta sukkia. Itse kutominen oli ihan miellyttävä kokemus. Lankaa kerästä vetäessä pöydälle näytti kertyvän pienoinen sininen nukka, muuten en moitteita langasta sanoisi. Lanka täyttää silmukat hyvin minun käsialalla ja pinnasta tulee peittävä ja siisti. Kulutuskestävyydestä tulee varmaan tietoa sitten myöhemmin. Langan nappasin joulun aluspäivinä Tapion lankakaupan alennuskorista ajatuksella, että kokeillaanpa tuosta pojalle sukkia.

Malli: Oma perussukka, koko 44-45
Lanka: Four Seasons Gründl Hot Socks New Jaquard 4-facht, 77 g
Puikot: KnitPro nro 2,5

7 kommenttia:

 1. Kiitos monista ihanista sukkainspiraatioista! Kysyisin, oletko julkaissut jossakin tämän oman perussukkasi ohjeen? Olisi kiva se lukea. Sukkasi ovat niin huolitellut ja istuvan oloiset. Erityisesti tuo sukan suu on mielenkiintoinen.

  Monia mukavia käsityöhetkiä sinulle tänäkin vuonna!
  t. Ulla

  VastaaPoista
 2. 'oikein kivat tuli. Inssinööri oli varmastikin tyytyväinen:)

  VastaaPoista
 3. Oikein kivat insinööriopiskelijan sukat. Minä kudoin omalle opiskelijapojalleni jouluksi sukat ja mietin miten osaan tehdä sopivan kokoiset 47 sukat. Ohjeita oli hankala löytää, mutta tein muistaakseni Novitan ohjeen mukaan ja vähän pidensin jalkaterää. Keksin jättää sukat kärjestä päättämättä. Jos olisivat olleet liian pinet, olisin voinut vielä jatkaa. Poika ihmetteli, että mikä lanka kärjestä roikkuu :-) Olin osannut tehdä aivan sopivat, joten lanka oli helppo päättää. Tässä yksi apukeino, jos on koosta epävarma.

  VastaaPoista
 4. Hyvän näköiset ja väriset sukat :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.