sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Pieniä luita koiralle

Kelit vaihtelevat lähes päivittäin. Eilisen loskaisen ja hieman vesisateisen päivän jälkeen tänään satelee kevyttä pakkaslunta. Aivan ohut kerros on tullut, joten alla taitaa olla liukastakin liukkaampi jää. Eilen kävin ensimmäistä kertaa lankakaupassa tälle vuoden. Ahkeraliisasta Laihialta sain mukaani pari pikkupussillista vauvansukkia keräykseen sekä toki lankaa tuli haettua tuleviin lapaskudelmiin ja yksiin mielenkiintoisiin kirjoneulesukkiin. Ahkeraliisa on todella palveleva lanka- ja kangaskauppa, jossa kannattaa pistäytyä. Mennessä seurasimme uusien sähköä jauhavien tuulimyllyjen näkyvyyttä Vaasa-Seinäjoki -tielle. Ehkä ei olisi muuten edes huomannut, mutta myllyjen valot kiinnittivät huomion. Paluumatkalla poikkesimme vanhempieni luona ja vierähtihän siinä useampi tovi kangaspuiden äärellä äidin kanssa. Jälleen kerran äidillä menossa mielenkiintoinen projekti.
Olen aiemminkin kutonut tällä samalla koiramallilla lapasia. Lapaset ovat minun aika pieneen käteeni hieman isot, mutta toivottavasti saajansa käteen sopivan kokoiset. Ja ainahan alle voi laittaa toiset lapaset. Tein nämä Teeteen Pallaksesta, jolla on taipumusta hieman pesussa kutistua, joten neulepinta tiivistyy vielä entisestään.
Näissä lapasissa löytyy yksityiskohtia suunnittelijalleen tyypilliseen tapaan. Uskoisin, että nämä kädessä ei voi olla kovin totinen, vaan päinvastoin uskoisin pienet, humoristiset yksityskohdat pitävän lapasten omistajan iloisella tuulella. Olen kutonut näitä lapasia kolmella eri puikkokoolla, ehkä koolla 2,75 saisi omaan käteeni parhaiten sopivat lapaset.
Malli: Dog Mittens, Jorid Linvik (Ravelry, maksullinen ohje)
Lanka: TeeTee Pallas, musta ja luonnonvalkoinen, 75 g
Puikot: KnitPro nro 3

8 kommenttia:

 1. Todella kiva malli, pitäisikin hankkia se. Yhdellä ystävällä on juuri tuollainen koirakin, joten hän varmasti ilahtuisi tuollaisista:)

  VastaaPoista
 2. Ihana malli ja kaunis toteutus. Kissalapaset olenkin jo tehnyt, olisko koirat seuraavat... :)

  VastaaPoista
 3. Ihanat lapaset! Jokainen koiranomistaja tahtoisi varmasti tuollaiset.

  VastaaPoista
 4. Kauniit ja taidokkaasti toteutetut lapaset. Pitäisi itsekin kokeilla kirjoneuleita - ei ehkä syntyisi niin paljon ylitarjontaa sukista ja lapasista, kun aikaa monimutkaisiin malleihin kuluu eittämättä enemmän. Mutta ensin tikkuan niitä lupaamiani pieniä sukkia sinne Seinäjoen synnytysosastolle, muutama pari on jo valmis, mutta vielä riittää langanloppuja.

  VastaaPoista
 5. Onpahan kertakaikkisen hyvätuuliset lapaset.
  Hyvä kuulla uosta Pallaksen käyttäytymisestä. Sitä olis tuolla muutama kokeilematon kerä, eli nyt osaan tehdä himpun reilun kokosen neulejutun.

  VastaaPoista
 6. Tosi ihanat lapaset koiraihmiselle :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.