sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Enkelit suurella sydämellä

Olen aikaisemmin kerran kutonut tämän mallin ja nyt kokeilin sitä uudestaan. Malli on täynnä kauniita yksityiskohtia ja mitä ilmeisimmin suunniteltu aika ohuille langoille. Ainakin itse saan siten sopivan kokoisen. Kokeilin ensin paksummalla langalla, mutta alku oli purettava ja siirryttävä ohuempaan lankaan. Lapasesta olisi tullut iso sillä lankapaksuudella ja puikkokoolla.
Valkoiseksi valikoitui lopulta Novitan ohut Pikkusisko, jota kului 31g ja siniseksi hieman paksumpi TrysilGarnin pätkävärjätty vauvalanka, 28g. Yllättävän pienistä keristä saa kudottua kirjoneulelapaset. Vieläkään en ole löytänyt sitä täydellistä lankaa tähän malliin. Ehkä se vielä löytyy.
Mallia on helppo seurata ja kuviot muodostuvat kuin itsestään. Tällä kertaa jouduin kuitenkin purkamaan ensimmäisen lapasen kärkikavennukset pariin kertaan ennen kuin sain ne onnistumaan. En tiedä, mikä ajatusvirhe sattui. Mutta onnistuihan se lopulta. Olisi pitänyt ehkä keskittyä hieman enemmän elokuvan lomassa lapasten kutomiseen. Toisen lapasen kanssa ei ollut mitään tuskaa ja pari valmistuikin huomattavasti nopeampaa.
Malli: Ratun Rasat enkelilapanen
Lanka: Novita pikkusisko, valkoinen, 31 g, Trysil Garn Babygarn 28 g, yhteensä 59 g
Puikot: KnitPro koivuiset nro 2,5
Lapaset tehty suurella sydämellä !

20 kommenttia:

 1. No on kyllä yksityiskohtia tumput täynnä. Sydän melkein suli tuosta kämmenpuolen sydämestä. Sellainen täytyy tehdä itsekin lapasiin. Ihana.

  VastaaPoista
 2. Oi, uskomatonta taituruutta... Kauniimpia lapasia en ole aikoihin (tuskin koskaan) nähnyt...

  VastaaPoista
 3. Kauniit lapaset! Taivas eläväinen pätkävärjätystä lanka

  VastaaPoista
 4. Minunkin mielestäni tosi kauniit. Tuli vain mieleeni, että oletko koskaan käyttänyt Opal-nimistä ohutta sukkalankaa? Sitä myy täällä Pohjanmaalla ainakin Ulla-Brittas broderier Helsingbyssä. Se on minusta parasta lankaa ohuisiin neulomuksiin :)

  T. Piiapauli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen käyttänyt useassakin neuleessa Opal -lankaa ja sitä on nytkin useampi kerä varastoissani, ei vain oikean väristä tähän. Sekä yksivärisiä että kirjavia on ollut. Yleensä olen tilannut ne Lankakauppa Kujeesta.

   Poista
 5. Aivan ihanat... Minusta kämmenpuoli on jopa kauniimpi ja kutsuvampi kuin kämmenselkä.

  VastaaPoista
 6. Aivan ihanat - tällainen enkeleiden keräilija on ihan haltioissaan.

  VastaaPoista
 7. Tosi kauniit lapaset. Haluaisin kutoa samanlaiset mutta en löyda mallia Novitan sivuilta. Mistä sen sieltä löytää?

  //Annika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohje on ollut vanhoilla sivuilla neulomossa. Olen sen sieltä aikoja sitten ottanut, tällä hetkellä en tiedä, onko ohje vielä siellä ja miten sivut uudistuksen jälkeen toimii.

   Poista
  2. Ilmeisesti sitä ei sieltä enään sitten saa. Olen hakenut läpi kaikki sivut.

   //Annika

   Poista
  3. Kyllä ohje löytyy. Juuri kävin sen vamistamassa. Eli kirjaudut tunnuksilla Novitan vanhoilla sivuilla neulomoon ja sieltä löytyy Klubilaisten exraideoista. Laita sähköpostia, niin voin sinulle laittaa tarkemman linkin.

   Poista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.