torstai 13. lokakuuta 2016

Olipa kerran läikkyvä lanka

Ostin kirjavan lankakerän eräällä reissulla Tampereen lankamaailmasta. Lanka näytti kerällä ihan kivalta raitalangalta, josta varmasti neuloutuisi mukavat sukat. Mutta raitalangat osaavat olla joskus varsin hankalia tapauksia ja aiheuttaa migreeniä käyttäytymällä kaikkea muuta kuin odotetulla tavalla. Tämä lankakerä osoittautui sellaiseksi hankalaksi kaveriksi, jolla oli jekut mielessä ja oma tahto. Sukat siitä valmistui kuitenkin elo-syyskuun vaihteessa.
Sukkien varressa lanka asettui kummallisiin, laajoihin kaariin. Nilkassa pyöri jos silmissä täysin. Vasta jalkaterässä minun silmukkamäärillä rupesi tulemaan ihan siistiä kuviota neulottaessa sileää neuletta. Toisen värisenä sukissa olisi kuin revontulet, mutta nyt ehkä ufompi juttu. Itse lanka oli noin Nallen paksuista, nopeaa neulottavaa. Tätä olisi vielä hieman vajaa puolet kerästä jäljellä, sillä oli 150 g kerä. Ehkä rauhoitan läikkyvän lankani jollain yksivärisellä kaverilla seuraaviin sukkiin.
Malli: Perussukka 2o 2 n varrella, koko 38
Lanka: Cewec Salida DK, 87 g
Puikot: KnitPro 2,75

5 kommenttia:

 1. Aina ei tiedä, mitä saa. Sukat ovat kuitenkin ihan mukavan näköiset.

  VastaaPoista
 2. Hei!
  Sinulla tosi ihania töitä, Mie en osaa tehdä sukkaan kunnon kavennusta. Olisiko Sinulla jossain näillä sivuilla , ohje sukan kavennukseen.
  Kiiiti jos löytyisi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ei ole täällä kavennuksesta postausta. Kärkikavennuksia on monenlaisia. Monella neulontasivulla on tekniikkakuvastoja. Youtubessa on mm. video aiheesta.

   Poista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.