torstai 27. lokakuuta 2016

Pikku Naisia

Lokakuun alussa kudoin nämä luonnovalkoiset, pitkävartiset pitsisukat. Malli on ollut jo kauan minulla jonossa, kun ehtisin sen joskus tehdä. Nyt sitten sain toteuttaa tämän ihanan mallin. On Dropsin mallistoa, Little Women. Jotenkin nämä sukat sopivatkin Pikku Naisia -ympäristöön. Ohuet, mutta silti lämpimät.
Mallissa on kaunis ja suosittu pitsilehtikuvio niin edessä kuin takanakin. Lehtikuvio muistuttaa paljon omaa sukkamalliani, mutta ei ole kuitenkaan samanlainen. Lehti on monesti käytetty malli erilaisissa pitsineuleissa ja niistä löytyy lukuisa joukko eri variaatioita. Tässä tuo lehtikuvio korostuu enemmän ja lehtiruotiin jää kuin pienet kohoumat koristeeksi johtuen neulontatavasta. Muutaman uuden silmukan sain opetella tässäkin mallissa. On mukava oppia aina jotain uutta.
Lankana ollut Alize sopi mainiosti tähän malliin. Se on yllättävän lämmin lanka. Mallikerran oppi ulkoa, joten koko ajan ei tarvinnut katsella ohjetta. Voisi kuvitella tämmöiset sukat talvimorsiamen jalkaan, niin upeat ne ovat.
Kokeilin näihin tuota joustavaa pitsiä ja oikeastaan aivan kiva vaihtoehto pitämään sukat ylhäällä. Solmuja ei tarvitse availla sen jälkeen, kun on saanut säädettyä koon kohdalleen. Pitävät sukat mukavasti ylhäällä. Oli vain hankala nauha etsittäväksi. Ihan luunväristä ei löytynyt, mutta lähes. Kokeilin, olisiko se tuossa sivussa vai edessä mukavempi.
Malli: Drops Little Women (Ravelry tai Dropsin sivut)
Lanka: Alize Superwash 100, väri luonnonvalkoinen, 135 g
Puikot: Bambuiset nro 2,5

20 kommenttia:

 1. Huikean kauniit sukat, ihan sanattomaksi vievät :)

  VastaaPoista
 2. Tosi kauniit! (: Oikein prinsessasukat.

  VastaaPoista
 3. Kauniit! Sopivat todellakin Pikku Naisia ympäristöön:)

  VastaaPoista
 4. Kävisköhän Novitan Venla tähän?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ainakin kokeilisin. On ehkä hieman ohuempaa kuin käyttämäni lanka, mutta ohuesta tulee kaunis. Ohje on Dropsin Fabelille, joten uskoisin Venlan sopivan.

   Poista
 5. Jos villasukat voivat olla juhlavat, niin nämä ovat!

  VastaaPoista
 6. Kauniit sukat, itse tykkään tuosta Alizeen valkoisesta langasta tosi paljon. Ihanan pehmeätä. Neuloja80

  VastaaPoista
 7. waude... ei pysty muuta sanomaan!

  VastaaPoista
 8. Niin kauniit ja sirot sukat <3

  Oliko pitsille tarkoitettu nauhakuja hankala tehdä? Kuvissa näyttää suhteellisen yksinkertaiselta, mutta usein helpon näköinen on se kaikista vaikeimmin toteutettava... :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nauhakuja on ihan simppeli juttu. Sama kuin tekisi sen hiirenhammasrivin, jota käytetään usein taitteissa. 2 o yhteen langankierto. Ja seuraavalla kerroksella kaikki oikein.

   Poista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.