keskiviikko 28. helmikuuta 2018

Taimihässäkät

Huomasin ihan vahingossa juuri alkaneesta yhteisneulonnasta juttua FB:ssä. Vanuttunut villasukka -blogissa oli muutama päivä aikaisemmin alkanut Taimihässäkkä-yhteisneulonta. Sukkiin sai joka toinen päivä vihjeen kukasta ja joka toinen päivä kukalle tehtiin ruukku. Ensimmäinen kukka oli jo neulottu, kun lähdin mukaan, mutta hyvin vielä ehdin saavuttamaan vihjeet. Mainio neule tuhota keränloppuja. Omiini käytinkin edellisistä kirjoneulesukista jäänyttä valkoista pohjaan ja muita kerälöytöjä Nalle-lankojen kopasta. Varressa olevan Päivänsini -kukan olen neulonut Maijasta, muuten langat ovat Nallea.
Tein kakkosvaihtoehdolla olleen resorin. Senkin hieman pidempänä kuin ohjeessa. Muuten sukkani etenivät aika tiiviisti ohjeen mukaisesti, mutta orvokin ruukut tein tässä isoimmassa koossa joka kukalle. Ohjeessa siihen jäi joitakin ruukkuja, joissa ei ollut kukkaa. Kavennuksia hieman sumplimalla sain tuon ruukkurivistön onnistumaan samanlaisena kuin muidenkin kokojen sukissa.
Tein myös hajuherneeseen, köynnös kun on, kaksi kukkaa nilkkaan. Minun hajuherneeni oli innokas kukkija. Näin sain hieman lisäpituutta sukkiin. Pituuden olisi voinut tehdä myös lisäämällä välikerroksia. Taakse sukkiin muodostui kaunis sauma väreillä tehdyistä silmukoista. Yksiväristen kohdalla vain nostettiin silmukkaa kutomatta. Valkoinen pohjaväri ei siten katkaissut ollenkaan tuota yhtenäistä raitaa. Mukava yksityiskohta sukissa.
Nilkkaan asti annettiin päivittäin vihje ja sitten koko jalkaterä tuli viimeisenä päivänä. Alkuperäisessä mallissa on jalkaterään tehty jalkapöydän päälle samaa resoria kuin sukan suussa eikä kirjoneuletta ollenkaan. Minusta kuitenkin kirjoneuleen jatkaminen oli parempi vaihtoehto ja niin poimin sukasta muutamat kukat ruukkuinen ja hieman muunsin niitä jalkaterään. Jalkaterän alle tein suorat pystyrivit, vähän tuosta takasaumasta ideaa poimien.
Malli: Taimihässäkät by Marja Viitaniemi (löytyy myös Ravelrystä)
Lanka: Novita Nalle 162g eri värejä ja Gjestal Maija, sininen 6 g.
Puikot: Zingit nro 3.

Malli oli Marjan ensimmäinen yhteisneulonta ja mukava neuloa. Samalla tuli seurattua erilaisten kukkien värejä. Mikäs sen mukavempaa kukista tykkäävälle.

5 kommenttia:

  1. Sinun sukkasi ovat kaunis kokonaisuus, värit asettuvat kauniisti silmään. Ja jalkaosan kirjoneule viimeistelee sukat, tykkään kovasti <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Yritin etsiä yhteen sopivia värejä, joissa kuitenkin jatkuisi hieman sama jollain tapaa.

      Poista
  2. On Marja suunnitellut kauniin mallin ja sinä sen toteuttanut todella onnistuneesti! Täytyykin käydä etsimässä ohje:)

    VastaaPoista
  3. Kauniit versiot! Just sain omani puikoilta ja pääteltyä. :) Tuli leirin mittainen tauko neulontaan, niin en ihan heti päässyt teräosia kirimään, vaikka ne yksiväriset ovatkin. Tykkäsin tästä mallista sen verran, että täytyy varmaan itselle neuloa omat toisilla väreillä, kun nyt tein ihan lahjalaatikkoon.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.