lauantai 14. heinäkuuta 2012

Jämälankojen sekameteli

Kesäyön hullutuksessa tuli aloitettua sukat, joihin päätin tuhota pikkukeriä ohuiden sukkalankojeni pikkukerälaatikosta. Niitä väriraportin tasauskeriä, viimeisiä jäänteitä joistain sukkalangoista. Tiesin jo alkaa päältä, että pääteltävää tulee piisaamaan. Yhdellä kerännyssäkällä kun sain jonkun muutaman kerroksen tehtyä kumpaankin sukkaan. Mutta keriähän minulla piisaa, joten ei kun valitsemaan ne suurinpiirtein samansävyiset. Ja koska nuorimmaiselleni ei ollut vielä onnistunut tulemaan oikean kokoisia sukkia päätin jälleen tähdätä hänen siroon 37 jalkaan sopivia. Sukkiin oli siis upotettava punaisia lankoja. Niitä ei kyllä kauhean paljon ollut.
Sukat etenivät hitaasti, mutta varmasti ja kerä toisensa jälkeen katosi kopasta. Keriä on nyt noin viiden litran vetoinen irtojäätelörasiallinen vielä jäljelläkin, vaikka aika monta pikkuista katosi näihin satusukkiin. Iloiset, kirjavat sukat niistä tulikin ja ei se päättely niin kauheaa ollutkaan. Voisin tehdä toisetkin, sillä kutominen oli mukavaa puuhaa. Sai olla valitsemassa uutta kerää koko ajan ja puolittamassa niitä, että sai molemmat sukat samannäköisiksi. Sukat muuten sopivat nuorimmaiselleni.
Malli: oma perussukka ohuista sukkalangoista, koko 36-37.
Lanka: Regiaa, OnLinen, yms. sukkalankojen jämiä, 61 g.
Puikot: KnitPro 2,5

Kurispäältään voisi arvuutella, monestako kerästä nämä sukat on kasattu.

14 kommenttia:

 1. Ihanat värikkäät sukat!
  Pitäisi tehdä villasukat 1-vuotiaalle, mistähän löytyisi ohje. En ole löytänyt perussukkien ohjetta sen ikäiselle/kokoiselle. (Tulee joko liian pienet tai isot)
  Olen taas aloittanut kutomisen vuosien tauon jälkeen ja olen vielä hieman "ruosteessa" :)

  VastaaPoista
 2. Ihanat, iloiset ja piristävät sukat.

  VastaaPoista
 3. No olisko kymmentä kerää käytetty? Ihanan iloiset sukat muuten.

  Sinähän olet ihan sukkatehdas! En ole tainnut käydä aikoihin kommentoimassa, mutta sanotaanpa nyt että todella upeita sukkia olet tehnyt. Ihailen :)

  VastaaPoista
 4. On sinulla tuota värisilmää yhdistellä niin kauniisti. Oiskohan tuossa 16 pikkukerää mennyt =)

  VastaaPoista
 5. Pirteät sukat, raidatkin olet saanut niin kohdilleen molemmissa sukissa.

  VastaaPoista
 6. Tiedän kyllä tuon systeemin kerien puolittamisesta ja neulomisesta aina yksi kerä loppuun ja sit uutta kehiin. vuosia sitten harrastin samaa ja arvaisin et oisko 20 pikkukerää kulunut sinulla noihin. Kauniin värikkäät on joka tapauksessa. Jaksaispa vaan itsekin alkaa uudestaan harrastaan tuota kerien lopetusneulontaa.

  VastaaPoista
 7. Veikkaan 12 eri lankaerää käyttäneesi. Ihan värikäs lopputulos.

  VastaaPoista
 8. Keriä voiai olla jopa yli 30! Hauskat sukat!

  VastaaPoista
 9. Hauskat värikkäät sukat! Veikataanpa pikkukeriä olleen 16 :)

  VastaaPoista
 10. Minä olen kanssa noin joskus tehnyt ja se on kyllä niin koukuttavan ihanaa vaikka luulisi juuri sen päättelykauhuuden syövän jo lähtömetreillä innon:) Noistakin tuli niin söpöt!

  VastaaPoista
 11. En edes yritä arvata monestako kerästä - mutta aivan ihana jämälankalaatikko tuossa kuvassa. Niistä tulee vielä monet iloisenkirjavat sukat. t. Eija

  VastaaPoista
 12. Upeat, nuo jaloissa ei voi olla kuin iloinen!

  VastaaPoista
 13. Kyllä tuli ihanat ja pirteät sukat! Veikkaan kuutta eri lankaa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.