lauantai 21. heinäkuuta 2012

Siipien supinaa

Tämä hullutustyö vaatikin hieman enemmän aikaa kuin muut. Mutta oli yksi mielenkiintoisimmista, jollei jopa se mielenkiintoisin. Olen pitkään aikonut kutoa Eeva Haaviston kirjasta tämän perhosmallin lapasiin. Nyt hullutustöiden aikana sain kuitenkin hullun idean sovittaa lapasten perhoset sukkiin.
Sukissa piti perhoset kääntää ylösalaisin lapasiin verrattuna sekä vielä tehdä sukat toistensa peilikuviksi. Haastetta riitti etsiessä sopivaa silmukkamäärää sukkiin sekä sovittaa kuviot suurin piirtein järkevästi asettuviksi kuvioiksi. Tai piti ja piti. Itsehän asetin itselleni tavoitteet. En ole ennen suunnitellut kirjoneulesukkia näin perusteellisesti, mutta uskon, että kannatti. Voisin kutoa toisetkin, eri väreillä vain. Näihin värit tuli siitä, minkä väristä Sisua minulla sattui olemaan. Ja varren pituudenkin rajoitettu lankamäärä saneli.
Mutta sydämeni nämä sukat veivät. Olen yhä syvemmällä kirjoneuleiden maailmassa, suunnittelemassa omia malleja. Nyt ensin modifioimalla vanhaa, perinteistä mallia eri käyttötarkoitukseen. Mutta monta pohdintaa tämäkin vaati. Onhan tämän toki voinut tehdä joku muukin, mutta tein sen kuitenkin nyt ihan oman tahtoni ja suunnittelukykyni mukaan.
Malli: Kuvioneule lapasista N:o 95, Kotka, Eeva Haavisto, 
100 kansanomaista kuviokudinmallia -kirjasta, 
muuten oma sovitus sukkiin, sukat toistensa peilikuvat.
sukat ovat myös Ravelryssä
Lanka: Sadnesgarn Sisu, 70 g, kaksi eri vaaleanpunaista.
Puikot: nro 3 bambut

22 kommenttia:

 1. Ihan tavattoman hienot ♥
  Olet sinä taitava!
  Kun näitä sinun kirjoneuleitasi katsoo, tekisi mieli itsekin yrittää, mutta kun en saa aikaiseksi riittävän tasaista ja itselleni kelpaavaa jälkeä!
  Joskus aikoinaan olen kyllä kutonut villapuseroitakin pojille Mary Oljen kirjan ohjeen mukaan Novitan Floricasta. Miksiköhän en enää osaa :(

  VastaaPoista
 2. Aivan ihanat sukat. Olet niin taitava ja ahkera!
  Hyvää kesän jatkoa :)

  VastaaPoista
 3. Upeat kirjoneulesukat. Minä myös haaveilen joskus suunnittelevani oman kirjoneule sukkamallin, mutta hion taitojani nyt ensin valmiilla malleilla. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Kauniit, todella kauniit sukat.

  VastaaPoista
 5. Voi kuinka kauniit sukat, Olet kyllä todella taitava!

  VastaaPoista
 6. Upeat perhossukat! Niin hienoa kirjoneuletta.

  VastaaPoista
 7. - Olen sanaton!!!
  -t-

  VastaaPoista
 8. Upeat, ihanat - sanat eivät riitä!

  VastaaPoista
 9. Voi miten hienot! Äitini kutoi ennen kuolemaansa tuollaisia lapasia suvun jollkein anaiselle, siskolle varmaan. Sukkinakin tosi upeat!

  VastaaPoista
 10. Ihanat sukat! Upeasti olet onnistunut tuomaan kuvion sukkiin, taitavaa!

  VastaaPoista
 11. Kun minä sain keväällä oman Haavisto-kirjani, päätin joskus istuttaa juurikin tämän perhosmallin sukkiin - sinä näköjään ehdit kuitenkin ensin :-D.

  VastaaPoista
 12. Mä oon aina kateellisena kattellu tota perhosmallia! :)
  Todella kauniit sukat! :)

  VastaaPoista
 13. Ihanat sukat, tykkän väristä ja mallista! Kauniit!

  VastaaPoista
 14. Hienot tuli. Kannatti nähdä vaivaa, onnistuit hienosti :) Mukavaa kesää!

  VastaaPoista
 15. Wau, mielettömän kauniit sukat!

  VastaaPoista
 16. Onpa kauniit sukat! Kirjoneule on jotenkin aina ollut vieras laji minulle, mutta nyt rupesin kesyttämään sitä tuon saman kirjan ohjeilla. Meinasin aloittaa juuri noista perhosista, mutta järki voitti ja aloitin vähän yksinkertaisemmasta mallista. Ehkä minusta tulee vielä kirjoneulojakin... :)

  VastaaPoista
 17. Ihania kirjosukkia sinulla! Ihan kateeksi käy... :) Itsekin neulon paljon sukkia, mutta kirjoneuletta en ole onnistunut oppimaan, pari yritystä kyllä on ollut mutta tulee jotenkin liian tiukkaa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.