sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Nurmikonleikkaajalle siniset

Piha vaatii yllättävän paljon aikaa kesässä. Nurmikon leikkaamiseen menee yksistään pari tuntia viikossa. Ja istutusalueitten hoito voisi olla vaikka ihan kokopäiväistä. Edelleen kipeä jalkapöytäni hidastaa askeleita ja kävely ottaa kipeää, on lähinnä ontumista paikasta toiseen. Peukalokaan ei kestä vielä puristusotetta. Mutta hissukseen.
Nurmikonleikkaajalle valmistui kesäyön hullutuksessä merelliset sukat. Kumppareissa villasukka on paikallaan, kesälläkin. En ole pitkään aikaan näitä 42 kokoisia sukkia kutonutkaan ja kärkikavennukset piti toiseen sukkaan tehdä kolme kertaa, että saatiin oikean kokoiset. Toinen tulikin sitten helposti. Eri paksuiset langatkin pistävät vähän muuttamaan silmukkamääriä ja kerroksia, vaikka lankamerkki olisikin koko ajan sama.
Hyvä niistä kuitenkin tuli lopulta ja omistaja näytti ihan tyytyväiseltä sukkiinsa. Ei ainakaan uskaltanut mutista vastaan, kun sai sukat. Edellisistä onkin aika monta vuotta. Välillä yritin tehdä, mutta niistä tulikin pojan jalkaan sopivammat. Hänellä on jonkin verran suurempi jalka kuin isällään.
Malli: oma perussukka, koko 42.
Lanka: sinikirjava 7 veikka vuosien takaa, 128 g.
Puikot: 3,5 numeron bambut.

2 kommenttia:

  1. hienot ovat nämäkin ja nurmikonleikkaajalle tuli sopivat "työvälineet"

    VastaaPoista
  2. Kyllä varmasti on nurmikonleikkaaja tyytyväinen noin komioihin sukkiin!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.