lauantai 30. kesäkuuta 2012

Helmet

Sukka, jonka kuvio muistuttaa valkoista helmiriviä. Kaunista pitsiä ja vielä valkoisena. Jotain ylellistä normaaliin arkeen. Sillä jotain pientä hemmottelua aina tarvitsee. Valkoiset sukat pitsineuleella ovat aina juhlavat. Viimeisenä hullutustyönä aloitettu pitsisukka valmistuikin aika varhaisessa vaiheessa. 
Neule on yksinkertainen, mutta näyttävä. Mallina toimineen tyttäreni mielestä myös mukava pitää jalassa. Tarpeeksi napakka ja pitää sukan ryhdissä. Ja mikäs näihin hoikkiin, sorjiin jalkoihin on sukkia kutoa. Nämä ovat omiin jalkoihini ja siksi tyttärelle hieman väljät. Itsekkin tykkään tästä neuleesta ja olen jo useammat sukat tehnyt sillä.
Malli: Joskus Novitan lehdestä kopioitu pitsineule
Lanka: valkoinen 7 veljestä, 102 g
Puikot: 3,5 numeron bambut

Nämä sukat veivätkin tämän vuoden langankulutuksen yli 7 kilon eli 7 kiloa ja 5 g.

15 kommenttia:

 1. Todella kauniit sukat. Kyllä kelpaa käyttää :)

  VastaaPoista
 2. Ihanat juhlasukat! Ja sinun sukkakuvasi ovat aina niin kauniita, Olet oikein sukkakuvamestari!

  VastaaPoista
 3. Sukat todellakin juhlavan näköinen. Montako silmukat sinulla oli yhteensä puikoilla?? 48, 52? Se kuvio on minulle myös tuttu, Pfauenmuster- riikinkukonkuvio. Tiedätkö miksi?? Ne pyrstönhöyhenet :-)) Jossain lojuu aloitettu kaulahuivi "Sublime" langasta samalla kuviolla. Ei oikein toimii siellä- ei näy oikein, taidan purkkaa ja käyttää lankaa muihin.
  Jännittää mitä kivaa saadan huomenna katseltava :-)

  VastaaPoista
 4. Todella kauniit sukat, aivan ihanat!

  VastaaPoista
 5. Kaunis kuvio. Onnistuisko tuo pitsineule edestakaisin neuloessa? Voisin hyödyntää lapsen neuletakkiin. Muistatko tarkemmin mistä lehdestä kuvio on?

  VastaaPoista
 6. Kauniit ovat. Pienen etsinnän jälkeen löysin ohjeen Novitan Talvi 2010 lehdestä. Menee kokeiltavien listalle minulla :)

  VastaaPoista
 7. Kyllä varmaan onnistuu neuloa tasonakin, sillä välissä on sileitä kerroksiakin, saa kohdistettua pitsineuleen kerrokset oikealle puolelle, niin on helpompaa. Sude oli jo löytänyt lehdenkin...

  VastaaPoista
 8. Hyvännäköiset sukat. Tykkään :)

  VastaaPoista
 9. Todellakin kauniit. Nyt pitää etsiä tuo ohje =D

  VastaaPoista
 10. Kauniit on ja niin hyvät kuvat että noista selviää ohjekin.

  VastaaPoista
 11. Ompa taas niin kauniit sukat! Täällä niitä syntyy solkenaan:)

  VastaaPoista
 12. Täytyy tunnustaa, et kun nämä eilen näin, kävin samantien novitan sivuilla ettimässä ohjetta. Löytyi, ja mars lankakauppaan! Eli matkija-apina täällä, valkoinen 7veikka pääsee puikoille ihan pian. :D

  VastaaPoista
 13. Heipa. Ihanat sukat. Mie vaan en ohjetta löytänyt, voisitko linkata tai vinkata ohjeen pariin niin pääsisin minäkin neulomaan nämä ihanuudet. :)

  Terkuin,
  Sarae

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.