tiistai 19. kesäkuuta 2012

KYH 20/23 Viileä jättiraita

Tykästyin tuhoamaan näitä viimeisiä jämäkeriäni tällä jättiraitatyylillä ja tälle aloitukselle etsin viileänsävyisiä 7-veljesjämiä. Kuten edellistenkin kanssa, näissäkin sukanvarsi kasvoi huomaamatta ja valmista tuli. Mutta kerät ova jo hyvin pieniä. Lapaan pitää keksiä jotain muuta raitaa kuin tätä jättiraitaa. Raitalankani eivät enää riitä tähän.

Hullutuksen aloitukset ovat jo vähissä, mutta niin ovat minun keränloppunikin. Juhannus lähenee, kun kalenterin luukut vähenee. On siirryttävä isompiin keriin aloitellessa seuraavia aloituksia. Montaa aloitusta ei enää ole jäljellä ja sitten päästään kutomaan näitä valmiiksi. Kesäyön hullutuksen toiseen vaiheeseen. Joka on todella mielenkiintoinen.

10 kommenttia:

 1. on kyllä ilo seurata tätä sun hullutus urakkaa.noi jättiraidat on ihania. kyllä odotan innolla miltä sukkasi näyttävät valmiina

  VastaaPoista
 2. jälleen keran loistava väriyhdistelmä :-)
  Miten muuten jaet ne sinun jäämiä kun aloitat esim. nuo raitasukat? Teetkö 2 tai useampi kerää samasta väristä ja punitat niitä että olis suurin pirtein sama määrä lanka...??? Vai neulotko vain menemään ja katsot mihin rittää??
  Innostuin muuten kovasti sinun kerttusukista. Olin kuullut niistä aiemmin , mutta en vielä tehnyt. Tulostin heti ohjen netistä ja... molemmat sukat ovat jo sen verran että nyt enää suoraan eteenpäin kärkkikavenukseen asti. Kiitos

  VastaaPoista
 3. Jana: Minulla on yleensä molemmat sukat yhtäaikaa tekeillä ja kudon kerää kahdesta eri suunnasta, näin saan tasattua kerän kahteen eri sukkaan. Siksi kerinkin usein näitä sisältäpäin purkautuvia keriä, joihin laitoin ohjeenkin (löytyy ohjeet -välilehdeltä). Raitalangoissa jaan raidat väriraporttien perusteella kahdelle kerälle.

  Kerttu sukat ovat Uhoavan Gnun mainio ohje. Mukavat sukat kutoa.

  VastaaPoista
 4. Hei taas!! kiitos vinkistä, löysin aikonan(melkein heti kun laitoit) sinun kerimisohje ja käytin senkin jo muutaman kerran, todella näppärä

  kovasti poltelee jo raitasukienteko, mutta ensin vapaudan puikot kerttusukista ettei liian montaa aloituksia pyörivät pöydällä
  jäämäkerät/pallot löytyy enemmän :-) ja valmiit raitalangatkin

  VastaaPoista
 5. Käytätkö kaksi plus yksi puikkoa, kuvastaa näyttää siltä. Onko se parempi?

  VastaaPoista
 6. Mukavan näköistä raitaa. t. Eija

  VastaaPoista
 7. Käytän ihan normaalisti 5 puikkoa. Tässä olin jo ehtinyt siirtämään silmukat varapuikoille suunnitellessani seuraavaan aloituksen tekemistä.

  VastaaPoista
 8. Aloitin samoin itsetehtyä raitaa. On niin kivan näköistä, että oli pakko aloittaa.

  VastaaPoista
 9. Täällä on taas niin kaunista tulossa! Nuo Lämmin jättiraita sukan varret ovat aivan ihanan väriset. Ja Kerttu sukat varmman menee tekolistalle myös täällä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.