lauantai 23. kesäkuuta 2012

Lämmintä tasaraitaa

19. aloitus, lämmintä tasaraitaa, muotoutui paksumpien lankojen jämäkorin sisällöstä kokonaan. Aluksi oli vain nämä värit, mutta sangen nopeasti huomasin, että tarvitaan vielä yksi väri joukkoon, että sukan varret olisivat tarpeeksi pitkät ja lavasta muodostuisi järkevällä raidoituksella omaan jalkaani sopivat sukat. Pieni penkominen 7-veikkalaatikolla toi mukaan vanhaa kaksiväristä lankaa, joka sulautui näihin sukkiin mainiosti. Ilmeisesti ovat Novitalla jälleen tuomassa kyseiseen lankaan nämä kaksiväriset langat värikarttaan syksyllä. 

Jämäkerien käyttö tasaraidassa osoittautui onnistuneeksi valinnaksi ja kerät hupenivatkin mukavasti näihin sukkiin. Tämä on varsin hyvä keino käyttää ne viimeisetkin lankakerän loput. Jalkaterää kutoessani harmaanruskea lanka pisti vähän jännittämään, riittääkö se saman paksuiseen raitaan kuin muut. Sitähän oli jäljellä vain tuo kuvassa näkyvä pieni keräpahanen. Mutta ihan mukavasti riitti loppujen lopuksi. Ehkä metrin pätkä jäi lankaa jäljelle.
Malli: Oma tasaraita jämäkerien laatikon uumenista, koko 38
Lanka: 7-veljestä muut, ruskea ja valkoinen Villeä, 113 g.
Puikot: 3,5 bambut


9 kommenttia:

 1. Ihanat raitasukat!
  mitenkä tietää mitä kokoa sukka vastaa? olen yrittänyt etsiä taulukkoa mistä saisi pituuden vaihdettua kengän kooksi, osaisitko opastaa? vai onko se vain tuntuman mukaan mentävä?

  VastaaPoista
 2. Minä etenen pitkälti sen mukaan, kenen perheenjäsenen jalkaan sukka menee ja mitä kengänkokoa hän käyttää. Joten koot ovat aina viittellisiä. Netistä löytyy kyllä sukkakokotaulukoita, mutta minusta ne eivät aivan koko totuutta kerro. Paksummassa langassa kun on mielestäni eri mitta kuin ohuemmassa ja lisäksi sukan ympärysmittakin vaikuttaa kokoon.

  VastaaPoista
 3. hienot raitasukat!! Minunkin ovat valmiina ja kertutkin, mutta ei vielä blogiin laitettu.

  Minulla olisi melkein kaikien(koko 22-47)jalkakoon valmiit pituusmitat, eli kantapäästä kärkeen... ja erilaisien lankojen sukkataulut, kunka monat silmukoita "otetaan" mihin koon... . 2.5mm:lle, 3mm:lle ja 3.5mm:lle puikolle. Kiinnostako että laitaisin ne minuun blogiin?

  VastaaPoista
 4. Kaunista tasaraitaa. t. Eija

  VastaaPoista
 5. Kivat raidat :) Mahtava määrä sukkia täällä!

  VastaaPoista
 6. Jana laita vaan koko opasteita blogiisi. siitä olisi suurta apua.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.