perjantai 29. kesäkuuta 2012

Piirakkasukat

Muistattehan joulunpunaiset Piirakkasukat? Hullutustyö numero 21 oli seuraavana vuorossa. Sukan pitsineule on mukaansa tempaava ja sitä oli kiva kutoa. Tällä kertaa aloitin työn uudesta kerästä, sillä jämälaatikkoni on käynyt kovin tyhjäksi. Ehkä jälleen tämän hullutuksen jälkeen siellä on uutta pikkukerää tarjolla runsain määrin ja niistä sitten syksyn mittaan kyhäilen omaan tahtiini kädenlämmittimiä perheelle.
Sukat valmistuivat yllättävän nopeasti ja pääsivät mallin jalkaan. Tyttärelleni hieman isot, minun jalkaani paremminkin sopivat, mutta omaa takatassuaan on niin vaikea kuvata. Tällä neuleella olen nähnyt jo vuosia kudottavan sukkia. Äitinikin on kutonut näitä varmaan ajan saatossa kymmeniä. Malli on ollut usein esillä eri lehdissä, mutta kudoin itse nyt vasta ensimmäiset, mutta tuskin viimeiset. Tämän ohjeen nappasin Novitan sukkalehdestä.
Malli: Piirakkasukka, Novitan sukkalehti 
Lanka: Joulunpunainen 7 veljestä, 106 g
Puikot: 3,5 nron bambut.

13 kommenttia:

 1. Tuo malli on kyllä oikea klassikko ja mikä ihana väri :)

  VastaaPoista
 2. Nämä on kyllä kauniit nämäkin sukat! Ja ihania raitasukkiakin tänne on valmistunut. Täytyisiköhän näitäkin pitsisukkia kokeilla:)

  VastaaPoista
 3. Todella kaunis malli. Anoppi on mulle muutamat kutonut tällä mallilla. Minä itse pysyttelen perussukissa, en oikein ymmärrä noita ohjeita :(

  VastaaPoista
 4. onpa ihanan punaiset sukat!! wow

  Ehdit neuloa valmix ennen minua, jatkoin vasta eilen illalla jalkapallonmatsin aikana toinen sukka samalla kuviolla, mutta eri värisenä

  Tuo kuvio on kyllä helppo, muutaman kierroksen jälkeen muistaa tämä ulkoa.

  VastaaPoista
 5. Voi että, mummoni neuloi aikoinaan tällä mallilla ties kuinka monet sukat. Itse asiassa, kahdet ovat vielä tallella, enkä kyllä koskaan luovu niistä. Muisto edesmenneestä mummostani :)

  Blogisi on täynnä niin upeita sukkia :)

  Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
 6. Neuloin samalla mallilla Äidille joululahjasukat, todella kiva malli ja joutuisa! Ja hymyilyttää aina, kun näen ne Äitini jaloissa. :o)

  VastaaPoista
 7. Hyvänen aika, mikä sukkakavalkadi! Vau miten monta valmista paria!

  VastaaPoista
 8. Ihanat punaiset sukat! Olen monessa blogissa nähnyt tällä mallilla neulotut sukat,jokohan sitä pitäisi itsekkin kokeilla :)

  VastaaPoista
 9. Tämä on kyllä kaunis, perinteinen malli! Näyttävät varsin houkuttavan herkulliselta :).

  VastaaPoista
 10. Minullakin kahdet "piirakat" tekeillä. Tykkään noista punaisista!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.