tiistai 5. kesäkuuta 2012

KYH 5/23 Siipien supinaa

Seuraavan työn kirjoneule pysyttelee vielä ujona ja näyttää vain taakse tulevat pystyraidat. Kyh 5/23 aloitus pitää sisällään salaperäistä siipien supinaa, kesätuulessa liikkuvia salaisuuksia. Lankana varastoista löytyneet vaaleanpunaiset Sisut.

Kerijälaitteestani pyydettiin kuvaa. Tässä jonkinlainen. Näitä on varmasti myynnissä liikkeissä, joista voi neulekoneitakin ostaa. Omani olen saanut äidiltä. Myös kirppareilla kannattaa olla silmät auki. On kyllä kätevä kone.

Moni on myös ihmetellyt, että miten aion saada kaikki sukkani kudottua kesäyön hullutuksen merkeissä. Viime kesänä oli 25 sukkaparia, tänä kesänä kaksi vähemmän. Pidin viime kesänä jopa viikon tauonkin välillä sukkasavotassani. Ja kaikki sukkani tulivat ajoissa kudotuksi. Minusta tässä hullutuksessa onkin se parasta, että ensin on hirmuinen määrä töitä kesken ja sitten ne valmistuvat kuin huomaamatta. Ja aion edelleen aloitella "isoja" töitä: sukkia ohuilla sukkalangoilla. Tosin on vamaan jokunen pari tehtävä vähän paksummastakin langasta, että puikot riittää kaikkiin aloituksiin. Minusta tämä ei ole edes yhtään uhkarohkeaa, jollei valmistu, niin mitä sitten. Eihän siinä kuinkaan käy. Onpahan vain ollut hauskaa töitä aloitellessa. Valmistuvat kun valmistuva. Minusta ei ole tekemään mitään älytöntä hömppää vaan minun käsitöilleni pitää olla tarkoitus ja niiden pitää olla käytännöllisiä. Siinä suhteessa päätäni ei taida saada käännetyksi. Mitäkö sitten teen niin monella sukkaparilla? Ei ongelmaa, pitäjiä ja halukkaita riittää. Ei ne kaapissa happane.

7 kommenttia:

 1. Olipa kiva lukea mielipiteesi käsitöistä ja niiden tarpeellisuudesta. Ajattelen itse samalla tavalla, enkä oikein innostu vain askartelemaan. Mielellään kaikella pitää olle joku käyttötarkoitus.

  VastaaPoista
 2. Olen samaa mieltä, kiva tehdä sellaisia käsitöitä, joita oikeasti tarvitaan. Sukkia ei koskaan ole liikaa ja kun näitä sinun sukkiesi aloituksia katselee, niin en todellakaan usko, että nämä parit happanisivat kaapissa! Ottajia on varmasti enemmän kuin sukkia :) Mielenkiinnolla odotan, mitä näistä kaikista valmiina tulee! Aurinkoista kesää!

  VastaaPoista
 3. Täällä myös samanmielinen. En neulo ikinä sellaista mitä ei tarvita. Käyttövaatetta enimmäkseen ja jos ei oma suku tarvii, niin sitten hyväntekeväisyyteen. Jos ei suvussa kukaan käytä pitsihuiveja vironvillasta, niin miksi väkertäisin sellaisia vain sen takia, että kun kaikki niitä neulovat. Kauniita, ihania sukkia tulossa sinulla. Kivaa käydä kurkkimassa aloituksia ja valmistuneita sitten.

  VastaaPoista
 4. Sukkasi ovat niin hienot! Kaikki. Olet sinä tuottelias :O)
  Kiitos vielä aikoinaan postaamastasi Kerttu sukka ohjeesta. Ne on niin ihanat. Tein kahdet. Ja seuraavat ovat myös Kertut.

  VastaaPoista
 5. Voi mahoton kun on taas tulossa niin ihania sukkia! Olet kyllä aika neule kone:) Ja minustakin on parempi tehdä hyödyllistä kuin hömppää. Vaikka joskus kyllä tulee tehtyä ihan mitä sattuu:) Ja sinun sukkasi eivät taatusti kaapissa happane!

  VastaaPoista
 6. Aivan ihania sukkia sinulla tulossa :)

  VastaaPoista
 7. Pitää käydä kurkkimassa muiden sukka-aloituksia. Olen samaa mieltä tuosta, mitä kirjoitit kyh-tempauksesta. Itsekin urakoin viime vuonnakin 26 paria sukkia, eikä tullut edes kiire. Itsehän jokainen asettaa tavoitteen, miten vaativia sukkia tekee.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.