maanantai 4. kesäkuuta 2012

KYH 4/23 Romanttista pitsiä

Seuraavaksi puikoille jotain romanttista. Sillä sitähän valkoinen pitsineule on kaikessa kauneudessaan. Lankana jostain työstä vuosia sitten jäänyttä Nallea, sitä vanhaa kunnon lankaa. Ei mitään nykyajan käsittelyjä. Kerijälaitteeni on ollut ahkerassa käytössä viime aikoina. Olen näitä aloituksia tehnyt muista töistä jääneistä keristä, välillä ottaen apuun yksivärisiä uusia keriä, joten olen nuo vajaat kerä kerinyt ja jakanut väriraitojen mukaan. Kerät ova selvempiä eivätkä takkuile niin kuin vajaat kerät voisivat tehdä. Mahtuvat omaan hullutuskoriinsakkin paremmin. Aloitettuja töitä kertyy ihan mukavasti aikataulun mukaan.

Juhannukseen onkin vajaa kolme viikkoa ja sitten alkaa se töiden valmiiksi saattaminen. Mukavasti kyllä edistyvät ja ehkä sitten on kerralla kunnolla esiteltävää, kun kaikki valmistuvat liki yhtäaikaa. Kesäkuulle grammoja taitaa kuitenkin kertyä vähänlaisesti, mutta heinäkuu korvannee asian aikanaan.

6 kommenttia:

 1. On kyllä mielenkiintoista seurata näitä KYH-aloituksia, vaikka itse en tänä vuonna mukaan lähtenytkään. Sukat kiinnostaa ihan erityisesti, jään siis odottamaan innolla myös niitä 19 seuraavaa aloitusta :-D.

  VastaaPoista
 2. Todella kaunista pitsiä tulossa. Miten ihmeessä aikasi riittää, jos kaikki 23 työtä ovat yhtä "isoja"?

  VastaaPoista
 3. Voi että, taas niin kaunista valmistumassa :)

  VastaaPoista
 4. Ihanaa pitsiä!

  Millainen on muuten kerijälaitteesi? Voisiko sitä esitellä? Ja mistä sellaisia saa?

  VastaaPoista
 5. - Ihanaa pitsiä taas. Kovasti yrittelin tihrustella, että mitenkähän se on tehty. Helppoa varmaankin, kun sen osaa.
  - Tuollaisen kerijälaitteen meikäkin tarvitsisi tai ainakin haluaisi. Annalle vaan terveisiä, että ei sitä ainakaan Pärnusta kannata hakea.
  -t-

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.