tiistai 17. heinäkuuta 2012

18. aloitus oli 18. valmis työ

Hullutustyönä numero 18 aloitetut luonnonvalkoiset Kertut saatiin valmiiksi myös 18. hullutustyönä. 7 Veljesvarastoni tuhoaminen jatkui ja jämien loputtua siirryttiin isompiin keriin.
Tällä kertaa tuli juuri sopivat sukat toisen tyttären jalkoihin. Tein näihin Kerttuihin mahdollisimman pitkälle pitsineuleen, joten varvaskavennukset tehtiin hyvin nopeassa tahdissa. Mietittiin jo, millaiset Kertut mahtaisivat olla polvipituisina sukkina... Hullutustöitä on enää viisi jäljellä keskeneräisenä.
Malli: Kerttu -sukat
Lanka: 7-veljestä, luonnonvalkoinen, 110 g.
Puikot: 3,5 numeron bambut
Lankamatkasta sen verran, että laitoin toivelistalle mm. Viron villatehtaan, joka sijaitsee noin 30 km Tallinnasta sekä useita eri lankakauppoja. Ajatuksena olisi yöpyä Tallinnassa, joten olisi oikein kunnolla aikaa  pistäytyä eri lankakaupoissa. Illalla voisi pitää vaikka neuletapaamisen hotellin kahviossa. Ajankohtaa suunniteltiin syyskuun viimeisen viikonlopun tienoille, lähtö täältä olisi torstaina ja takaisin tultaisiin lauantaina. Jos aikaa on, voimme lisätä myös jonkin lankakohteen Suomen puolella laivan saavuttua. Esim. Oulunkylän Lankamaailma tms. Miksikö noin? Viron villatehtaaseen pääsee vain arkena ja Karnaluksiin ei kannata ihan lauantain ruuhkaisimpaan aikaan mennä, muuten menee kaikki aika kassajonossa. Pohjanmaalta kun lähdetään matkaan, menee ensimmäinen päivä pitkälti siihen matkustamiseen, samoin paluupäivä. Tilaa on linja-autollisen verran ja auto on käytössä myös Viron puolella. Matkalta voi tulla kyytiin. Tässä näitä haaveita tällä kertaa. Katsotaan, mitä saadaan onnistumaan. Autoilijan agentit Tallinnassa sopivat meille kohteita. Lisää tarkennuksia myöhemmin.

10 kommenttia:

 1. Kivan näköiset Kertut! Itse olen tehnyt Kerttuja aina vain ohuemmista langoista, mutta nyt alkoi tuntua siltä, että taidanpa kaivella 7veikkojani. :) Kiitos vinkistä, se tuli sopivaan aikaan, kun ei oikein mikään muu kuin sytomyssyt innosta. Vaikka eihän niissäkään mitään vikaa ole.

  Pannaanpas allakkaan tuo syyskuun viimeinen viikonlopun tienoo. :)

  VastaaPoista
 2. Aivan ihanat Kertut! Nuo ovat sitten niin mukavia nuo Tallinnan reissut.

  VastaaPoista
 3. kauniit ne on nuo Kertut, aina vaan!

  VastaaPoista
 4. Komeat on Kertu jalassa. Olette ter ahkeria kutojia näin kesälläkin, itsellänikin aina jokin kudin menossa mutta hitaasti edistyvät kun vain joskus hetken ehdin ja jaksan kutoa.
  Mistäpäion pohjanmaata matkanne alkaa, Kiinnostaisi kovin.

  VastaaPoista
 5. Matka alkaa tästä Seinäjoen kupeesta.

  VastaaPoista
 6. Viime kesänä näyttelin Kerttu-tädilleni noita erilaisia Kerttuja. Oli jo aiemmin ollut puhetta, että luopukseni kirjasi mallin ylös. Joka Kerttu-sukka pari tuo mieleen ihanana tätini. Täti täyttää nyt 91-v ja neuloo edelleen. Viime syksynä sain häneltä Kainuun lapaset ja mieheni kirjoneulesukat.

  Neulomasi sukat on kauniit! Kunhan saisi kyhäilyt valmiiksi, niin sitten valkoista Kerttua kehiin. Ostin juuri Novitalta II-erän valkoista 7 v-lankaa.

  VastaaPoista
 7. Kertut ovat tosiaan kauniita sukkia. Kerro tädillesi terveisi, IsoGnu! Mukavan mallin on antanut perintönä meille neulojille. Valkoisesta varsinkin aivan loistava malli tehdä.

  VastaaPoista
 8. Kerttumalli on tosi kaunis. Taitaa pitää ottaa taas puikoille.....

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.