lauantai 8. syyskuuta 2012

Neulaputki ja vauvasetti

Kuljetan mukanani reissuilla käsitöiden mukana pientä pussukkaa, jossa on tarpeellista käsityötarviketta. Välillä pussukka pitää tyhjentää, sillä sinne pakkaa kertymään vähän kaikenlaista. Yleensä tavarat ovat kuitenkin mitä mainioimmassa järjestyksessä - sekaisin keskenään. Taannoin etsintäkuulutin pientä putkiloa, johon voisi säilöä neulat päättelyä varten. Pysyisivät paremmin tallella. Silloin ei sellaista tahtonut tulla vastaan, mutta nytpä minulla on sellainen, vallan mainio onkin. Sairaalassa työskentelevät varmaan tunnistavatkin kyseisen näytteenottoputkilon. Mitä mainion uusiokäyttö neulansäilyttäjänä matkakäsityöpussissa. Pussukasta muuten kuuluu kiva helinä, kun putkilossa on muutama neula.
Puikoilla on parina iltana ollut hyväntekeväisyyteen vauvansukat ja tumput. Sukkasadon hillokellariin säilön nämäkin. Näitä olisi aikomus tässä sukkasadossa tehtailla useammatkin, mutta aina tämmöisinä välitöinä. Minulla on nimittäin kesken yksi neule, johon minulla on kudottu malli, josta yritän tehdä toisia sukkia ja yksi kohta vaatii jälleen konsultaatiota äidin luo, miten etenen neuleen kanssa. Tekaisin tässä välissä siis nämä. Setti menee paikkakunnalle syntyvälle vauvalle neuvolan kautta lahjaksi.

Lanka: Sandnesgarn Lanett, 42 g, 
100% merinovilla
Malli: oma
Puikot: Nro 2,5 bambut

Meneillään on myös pienimuotoinen sukkakilpailu, johon voisi osallistua. Sukkia tulee kudottua kumminkin ja tuolla menevät hyvään tarkoitukseen. Palkintoakin luvassa eniten ääniä saaneelle sukkaparille kutojan hyvän mielen lisäksi.

9 kommenttia:

 1. Onko noiden sukkien ja lapasten malli jossain vai onko ne "omasta päästäsi". olisi nyt aiheelliset kutoa kun 6 lapsenlapsenlapsi on tulossa.

  VastaaPoista
 2. Suloinen setti hyvään tarkoitukseen:-)

  VastaaPoista
 3. Sukat ovat melko pitkälti tehty samoilla ohjeilla kuin LiseLoten sukat. Katso ylhäältä ohjeet ja klikkaa sieltä LiseLoten sukat. Tumput on samalla ohjeella, paitsi jätin vain kantapään kohdan pois ja tein vähän pidemmältä suoraa. Varren idea on sama kuin junasukassa eli 4 krs nurin, 4 o, 4 n jne.

  VastaaPoista
 4. Lämmin ajatus neuloa suloiset sukat ja tumput neuvolassa annettavaksi!

  VastaaPoista
 5. Tovi piti miettiä ensimmäistä kuvaa, että miksi ihmeessä se nyt on kuvannut virtsanäyteputken. :D Hih.

  Kuulostaapa kivalta tuo sukkakisa, ihan tekisi mieli osallistua. Mutta ei taida multa minkään kovin erikoisen mallin suunnittelu onnistua.

  VastaaPoista
 6. Niin,...hmmm...onkos kukaan kavereistani töissä laboratoriossa...?

  VastaaPoista
 7. Tiina: tuskin mallin tarvii kovin erikoinen olla. Kilpailu ei ole mikään valtakunnallisten lehtien mainoistama, joten tavoittaa vain pienen joukon. Kunhan sukat miellyttävät niitä katsojia, sillä ihan tavalliset ihmiset äänestävät voittajan, ei taiteilijat.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.