maanantai 1. lokakuuta 2012

Karnaluksin päivä

Matkamme toinen päivä alkoi aamupalan jälkeen Karnaluksista. Pääsimme sinne mukanamme olleella linja-autolla ja saimme monta tuntia aikaa tutustua kaupan valikoimaan. Aikaa siinä tarvittiinkin, sillä kauppa on täynnä kaikenlaista tavaraa, jota ei edes tiedä olevan olemassakaan. Mitä kaikkea sitä voi käsitöihin tarvitakkaan? Oikea käsityöihmisen aarrepaikka! Kankaita, nauhoja, lankaa, nappeja jne. aina ompelukoneisiin saakka.
Yksi huone oli täynnä erilaisia vetoketjuja. Niitä oli myös muualla laatikoittain. Kaikki hienosti järjestettyinä. Täältä löysi ilman myyjän apuakin tarvitsemansa ja helposti. Toin mm. muutamia takkivetoketjuja miesten työtakkeihin.
Käytäviä on sinne ja tänne. Ympärillä uskomattomat määrät erilaista tarviketta. Kaikki on kuitenkin siistissä järjestyksessä. Olisivatpa omatkin ompelutarvikkeet sun muut yhtä hyvässä järjestyksessä. Kaikki omilla paikoillaan. Helppo löytää.
Kirjontalankoja, ristipistopakkauksia, neuloja ja kehyksiä niiden tekemisiin. Lapsiakaan ei ole unohdettu. Itse liikkeessä on muuten yllättävän vähän erilaisia hyllyjä. Monet myyntipöydät sun muut koostuvat vain pahvilaatikoista. Mikä sen kätevämpää. Laatikoita tulee koko ajan ja tuotteet on helppo laittaa niissä esille. Varastokin on käden ulottuvilla alemmissa laatikoissa.
Lankoja piisaa. On suorastaan aivan yltäkylläistä tarjontaa. Aluksi on kierrettävä koko paikka ennen kuin osaa ostaa mitään. Sittenkin on mentävä hyllyt moneen kertaan.
Olisipa tämmöinen paikka hieman lähempänä! Karnaluksin jälkeen meille jäi vielä aikaa kierrellä ympärillä olevissa kaupoissa. Niistä kuitenkin tuli vähemmän tehtyä ostoksia.
Illalla vietimme mukavaa iltaa istumalla hotellin aulassa kutoen, jutellen ja nauraen yhdessä. Päästiin kokeilemaan uusia ostoksia, vertailemaan kokemuksia Karnaluksista ja villatehtaasta. Meillä oli todella mukavaa matkallamme.

13 kommenttia:

 1. Me käyty marttojen kanssa ja myös omalla kaveriporukalla tuolla. Kyllä todellinen aarreaitta on kyseessä. Kassalle sai kyllä jonottaa, sillä heidän järjestelmänsä ei ole oikein tarkoitettu vähittäismyyntiin. Siinä tais tunti mennä helteessä seistessä jonossa. Mutta silti lähden taas uudelleen sinne!

  VastaaPoista
 2. Tuonne pitäisi kyllä ehdottomasti joskus päästä!

  VastaaPoista
 3. Meillä ei mennyt kassajonossa kauaa. Osa pistäytyi ihan pikaisestikkin toisen kerran hakemassa lisää tavaraa ja ihan pian tulivat takaisin tavaroiden kanssa.

  VastaaPoista
 4. Olen kuullut tuosta NIIN paljon!
  Minä haluan sinne! Saisko syyslomalla aikaiseksi?

  VastaaPoista
 5. Minä kävin Karnaluksissa elokuun alussa. Ihan uskomaton paikka! Ja varmasti menen sinne toistekin jos vaan mahdollista. Ja voihan sieltä tilatakin...

  VastaaPoista
 6. Hyvät kuvat. Missäs ne ostajat ovat... Kun, kävin pari viikkoa sitten tuolla, niin väkeä oli todella paljon ja jonoissa kului toista tuntia.Muuten ihan hyvä ostospaikka.

  VastaaPoista
 7. Olimme heti paikan avauduttua ja kuvaaja kiersi siten, että sai kuvat otettua ilman suurempia kasvokuvia. Melkein jokaisessa kuvassa pilkahtaa ostaja.

  VastaaPoista
 8. No on siinä tavara poikineen, Johan tuolla tulee ostoähky, niin paljon olisi kaikkea tarpeellista, voi jospa oisin saanut olla mukana, niinkuin ensin yritin järjestää että olisin päässyt, ei vain onnistunut aikeeni. harmi.

  VastaaPoista
 9. Karnalukshan on oikeasti tukkuliike, siksi kai ne tavarat ovat pahvilaatikoissa, mutta sehän vaan pitää hinnat alhaisina :) - Kerran olen käynyt ja aikamoinen yllätys oli nähdä se mahtava tavaramäärä!!! Kannattaa kokea edes kerran elämässään :D

  VastaaPoista
 10. Ihania matkakuvia ja mikä tarviketaivas! Jospa vielä joskus pääsisin itsekin :O)

  VastaaPoista
 11. Olipa kiva päästä edes kuvamatkalle! :)

  VastaaPoista
 12. Mukava tosiaan päästä edes virtuaalikäynnille. Jospa sekin päivä koittaa joskus että oikeasti pääsee paikanpäälle.

  VastaaPoista
 13. Ihania neuleita, kauniita väriyhdistelmiä

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.