torstai 25. lokakuuta 2012

Tuliaisia Tampereelta

Keskiviikkoaamuna varhain lähdin Tampereelle kurssille. Mukaani nappasin keränlopun Lanettia ja yhden valmiin pikkusukan. Saihan sitä luennoilla kudottua parin sille ja tumput. Juuri ja juuri mukanani ollut lanka riitti. Tauolla ennen iltaohjelmaa kävin Pirkanmaan taitokeskuksesta hakemassa lisää lankaa. Pari kerää ohutta kirjopirkkaa. Toisena kurssipäivänä niistä alkoi muodostua sukkia. Neule piti olla ihan helppo, että luento olisi seurattavissa. Aika monta meitä oli yli 300 kurssilaisen joukossa, jolla oli kudin mukana.
Ensimmäisen kurssipäivän pikkusukat lähtivät saman tien kohta syntyvälle pikkuiselle. 

Malli: Lise-Loten pikkusukat, Kardemumman oma
Lanka: valkoinen Lanett, 40 g
Puikot: nro 2,5 bambuiset

Paljon kiitoksia kaikille enkelilapasia kommenteille. Ne ovat kyllä kauniit minustakin ja tykkään kovasti niistä.

6 kommenttia:

 1. Mukavan näköistä tuo Kirjopirkka lanka. Noita Lise-Lotan töppösiä ja lapasia olen ihastellut, kiva malli.

  VastaaPoista
 2. Voi että nuo pikkuruiset sukat ja tumput on ihania. Sormia syyhyy kun pitäs päästä hakemaan lankaa että sukat saisi parikseen nuo tumput.
  Kaunista tuo osatamasi lanka, vallankin tuo sininen.
  Hyvää viikonvaihdetta!

  VastaaPoista
 3. kauniit pienet sukat ;)
  Kirjopirkka on mukavalanka työstää... Sinä oot tehnyt Körtit, olisko sinulla niihin ohjetta ?? kun en löydä mistään ...

  VastaaPoista
 4. Jansku: körteissä kuvio muodostuu siten, että raitakohdassa neulot ensin 3 silmukkaa raitavärillä, nostat yhden silmukan neulomatta ja jälleen 3 silmukkaa raitavärillä. Seuraava kerros on pohjavärillä kaikki silmukat oikein neuloen. Seuraavalla kerroksella jälleen 3 silmukkaa raitavärillä, nosta yksi silmukka. Näistä nostetuista silmukoista muodostuu se kuvioraita ja tunne kirjoneuleesta, vaikkei sitä oikeasti ole tehtykään. Silmukkamäärä pitää olla jaollinen neljällä. Toivottavasti auttoi.

  VastaaPoista
 5. Kauniit sukat ja lapaset!Heti kun näin tuon Lise-lotte ohjeen,ajattelin että nämä sukat haluan siskon pojalle tehdä. Näin kauan meni,mutta nyt on sukat tehty. Aloitin nämä meinaan kyjy-työnä ja jotenkin ne oli tippuneet tuonne korin pohjalle :) Kiitos hyvästä ohjeesta!

  VastaaPoista
 6. Ei voi kuin ihastella ja ihmetellä miten täällä niin usein on uutta ! Kiitos ohjeesta körttisukkiin, taijan tehdä itselleni. t. Eija (PS. Enkelirasoista tuli mieleeni ajatus villasukista, joissa enkeli nilkan kohdalle - suojelemassa jokaista askelta.)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.