keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Sinikellot

Idea sukista oli valmiina ajatuksissani. Kuvio ja kaikki. Periaatteenani on ollut vähentää omaa 7-veljesvarastoani uutta ostamatta. Löydin varastoistani langatkin melkein kaikki. Kuvioon tarvittava vihreä oli hukassa. Minulla oli ihan pieni pätkä omissa varastoissani 7-veljestä vihreänä, mutta se ei riittäisi. Toista, vaaleampaa olisi sopivasti, mutta se ei erottuisi tarpeeksi. Kokeilin sillä, mutta totesin huonoksi. Sekin taisi olla jotain muuta kuin 7-veljestä. Tuntui hassulta ostaa isoa kerää juuri tätä tarvetta varten, sillä vihreää tarvittiin kuvioon todella vähän, yhteen sukkaan kuudelle kerrokselle, nekin osittaisia kerroksia. Eikä vihreä kuulu oikein minun värimaailmaani langoissa. Mikä nyt neuvoksi? Tässä vaiheessa ajattelin turvautua äitini jämälankoihin, josko niistä liikenisi minulle pieni keränen vihreää. Se taisi olla suurensuuri pyyntö, sillä pitkällisen etsimisen jälkeen totesimme, että hänenkin lankavarastoissa vihreä väri on harvinainen ja vielä, että se olisi jotain tiettyä lankaa. Muita värejä kyllä löytyi, mutta ei vihreää. Lopulta löytyi 7-veljestä raitalankakerän loppu, jossa oli kahta eri vihreää viininpunaisten seassa. Kerimällä sieltä välistä sen vaaleamman vihreän raidan sain tarvittavan määrän lankaa näihin sukkiin. Näyttää olevan geeneissä tämä vihreän värin kaihtaminen.
Malli: Sinikellot, Kardemumman oma.
Lanka: Novita 7-veljestä, 
tumma harmaa, luonnonvalkoinen, sininen ja vihreä, 107 g.
Puikot: Bambuiset nro 3,5, kuviossa nro 4.
Sukkamalli on uusi kehitelmä ja siitä ensimmäinen kutomani pari. Onneksi varastoissani oleva veljeskaarti on pieni, sillä tuntui raskaalta neuloa sitä kaikkien ohuiden lankojen jälkeen. Tuntui, ettei se taivu kauniille neulejäljelle millään. Sormeni ovat viime aikoina taivutelleet Nallea, joka meneekin kirjoneuleissa paljon paremmin.

16 kommenttia:

 1. Oi että on ihanat sukat kukkakuvioineen:-)

  VastaaPoista
 2. Kauniit sukat!
  Totta, Nalle taipuu kirjoneuleeseen jotenkin paremmin, mutta todella siistit sait näistäkin!!
  Kivaa keskiviikkoa :)

  VastaaPoista
 3. Kylläpä on aivan erityisen viehättävät sukat!

  VastaaPoista
 4. Minä olen neulonut suosiolla seiskaveikoista pelkkiä raitoja, vaikka koko ajan kirjoneule kutkuttaisi. Kyllä se ohuempi lanka vaan taipuu kauniimmin kirjoneuleeseen, vaan kivan mallin olet saanut suunniteltua paksummallekin langalle.

  VastaaPoista
 5. Ja taas mestarin käsistä niin kauniit sukat!
  Kudoin tullaiset pienet Lisse. loten sukat tulevalle suvun nuorimmalle, hyvä ja helppo malli huononäköisellekkin kutoa!

  VastaaPoista
 6. Kauniit kukkasukat! Hauska tarina vihreän langan etsimisestä :) Ehkä teidän pitäisi ostaa vaikka kerä puoliksi, niin olisi hätävarana. Mukavaa keskiviikkopäivää!

  VastaaPoista
 7. Kauniit, kauniit! Pidän tuosta kirjovarsi + yksivärinen terä -yhdistelmästä.

  VastaaPoista
 8. oij ihania sukkia sait taas neulottu :-))

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.