torstai 18. huhtikuuta 2013

Lanka-alessa

Olen koko viikon suunnitellut, että minä päivänä minulla olisi aikaa käydä Laihialla Ahkeraliisassa. Siellä on nimittäin vielä lauantaihin asti -25% kaikista eli langoista, kankaista, tarvikkeista. Kauppa viettää 25-v juhlia ja tarjoaa vielä kahvia ja kuivakakkua tuon tarjouksen lisäksi. Oli siellä mehuakin, minä en ole kahvia juonut kohta kahteen vuoteen. 

Lauantai olisi ollut muuten ihana päivä, olisi voinut olla pidempään valikoimassa kaikkea ihanaa, mutta sille päivälle on jo suunnitelmissa lähtö muualle, joten tämä iltapäivä oli ainoa vaihtoehto. Tyttäreni pääsivät koulusta vasta neljältä ja minä kolmelta töistä, että ehtisin juuri ja juuri tuossa tunnissa ajaa Laihialle ja takaisin heitä noutamaan ja aikaa jäisi hieman lankakauppaankin. Ja ehdinkin. Paitsi he pääsivät vähän etuajassa koulusta ja minä myöhästyin siihen nähden, muuten olisin ollut ajoissa. Miten voi lankakaupassa mennä niin kauan aikaa? Minulla ainakin olisi voinut mennä kauemminkin.
Mukaan tarttui Regian hieman paksumpaa sukkalankaa 150g kerissä. On sinisestä pitävälle tyttärelle ja pinkistä pitävälle tyttärelle ja tuosta kolmannesta taidamme saada minä tai mies sukat. Vyötteessä oli puikkosuositus 3-4. Ihana löytää tämmöinen lanka. Paljonhan olen Regian ohuemmista langoista kutonut käyttöä hyvin kestäviä sukkia, mutta en vielä tästä paksummasta. Tulihan sieltä jo valikoitua myös puuvillalankoja kesäneuleisiin, mutta niistä sitten myöhemmin. Neljännes kerän hinnasta pois on kyllä hyvä tarjous ja lankoja löytyy. Kankaita on sitten se toinen huone siinä vieressä, sille puolelle en edes ehtinyt kurkkaamaan. Mutta pistäytykää ihmeessä Pohjanmaan Ateljee Ahkeraliisassa, jos Laihialla päin olette tällä viikolla käymässä! Jäi sinne lankoja muillekkin, vaikka minä jo kävin.
Hyvähän sitä oli uutta sukkalankaa ostaa, kun juuri aamulla päättelin nämä talvilomalla aloittamani sukat. Sukkalankakorilla vapautui siis yhdet puikot, mutta luulenpa niille olevan jälleen pian käyttöä. Näitähän kudoin mökillä ja ajomatkalla, kunnes toisessa kantapäässä tuli yllättäen solmu vastaan ja sukat joutuivat korin pohjalle. Automatkalla en ruvennut etsimään oikeaa kohtaa, vaan otin seuraavan neuleen käteen. Kerin sitten eilen vajaan väriraportin pois ja jatkoin kutomista ja sukat sain tänä aamuna päätellä.
Malli: oma perussukka, koko 38
Lanka: Regia Desing Line Jazz Color, väri 06450, 67 g.
Puikot: KnitPicks nro 2,5 sormikaspuikot.

Jostain luin, että metallipuikoilla saa tiiviimpää jälkeä kuin bambu/puupuikoilla ja kokeilin. Kyllä se vain niin taitaa olla. Olenkin ihmetellyt, että onko käsialani muuttunut, kun voisin järjestään vaihtaa yhtä puikkokokoa pienempään kuin ennen, mutta kun kudoin nappivarsisukat metallipuikoilla, niin jälki oli heti tiiviimpää. Ehkä sitä alitajuisesti varoo katkomasta näitä bambupuikkoja ja käsiala muuttuu löyhemmäksi.

7 kommenttia:

 1. Ihanan väristä tuo sininen! *drooool*
  Mullaki ois tota Mint Julepia..:P voi kun ois taas kaikkea ihanaa mitä vois tehdä mut ku ois sitä aikaaki :D

  VastaaPoista
 2. Hyvä kun mainitsit. Minulta olisi mennyt ihan ohi koko ale! -m-

  VastaaPoista
 3. Sama huomio bambupuikoista, vaikka en ole neulonutkaan niillä kuin kahdet sukat. Ostin lentokonepuikoiksi samankokoiset bambut kuin metallipuikot, ja sukat kirjaimellisesti pyörivät jaloissa, kun neuleesta tuli niin löysää. Palasin takaisin metallipuikkoihin. Minun käsialalleni bambujen pitäisi olla numeroa pienemmät,

  VastaaPoista
 4. Täytyypä huomenna käydä Laihialla, josko sieltä löytyisi jotain, vaikka enhän minä mitään tarvitse, kaapit pursuaa kankaita yms...
  Olen niin vähän kutonut viime aikoina, mutta bambusta tehdyt puikot ovat kyllä miellyttävämmät käyttää, vaikka käsialaan minulla pitää olla kyllä aina ohjeista poiketen pienemmät puikot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bambuillahan tai koivuhaloilla (KnitPro) minäkin kudon. Tuli vain kokeiltua välillä noita vanhoja ja vahvisti ajatukseni siitä, että otan aina numeroa tai puolta pienemmät kuin mitä ottaisin ne vanhat puikot.

   Poista
 5. Harvinaisen hyvännäköisesti raidoittuvat sukat:)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.