torstai 4. huhtikuuta 2013

Sinikirjavat sukat Hänelle

Sukkakoriin lankalauantaina ilmestyneet sinikirjavat sukat valmistuivat tänään. Malli on ihan perussukka, mutta sinikirjavat raidoitukset antavat sille vähän perussukasta poikkeavaa ulkonäköä. Perussukkia vain aina tarvitaan ja ne ovat helpoin laittaa saappaisiin.

Lanka oli mukava kutoa ja varret etenivätkin mökkimatkalla mukavasti. Tälle langalle tuntuu olevan ominaista, että vaikka erä- ja värinumerot olisivat samat, värjäys ei kuitenkaan ole yhtä voimakas läpi koko erän. Minusta ainakin kutoessa tuntui, että toisen sukan värit olivat hieman hailakammat, mutta sitä ei juuri taida käytössä huomata. Raidan jatkokohta oli hieman hankalampi huomata. Saman olen huomannut myös muiden samasta langasta kutomieni sukkien kohdalla. Mutta ei se ole käyttöä haitannut, sukat ovat kestäneet vallan hyvin. Nämä kerät ehtivät olla minulla viime toukokuusta asti. Lanka on ostettu Karnaluksista, Tallinnasta.

Ajatus siitä, että sukat sopisivat mieheni jalkaan syntyi, kun mittailin lankakerän riittävyyttä omaa jalkaani suurempiin sukkiin ja riittihän se ihan hyvin. Eikä se mieheni sukkavarasto ole jostain syystä yhtä laaja kuin omani. Pitää kuitenkin kutomistani sukista, kun istuvat napakasti jalkaan, eivätkä kierrä ilkeästi. Sukista tulikin juuri sopvat hänelle. Lankaa jäi pienet kerät, muutaman raidan pdemmät varret ehkä olisi saanut, mutta sukkien pitäjä ei tykkää sellaisista pitkävartisista. Tämä on kuulemma juuri sopiva mitta.

Malli: perussukka, koko 42, 64 silmukkaa.
Lanka: Schoeller &Stahl Fortissima colori, socka color väri nro 9098, 76 g
Puikot: KnitPro nro 2,5

Sukkakorissa onkin jälleen vähemmän alkuja, joten pitänee laittaa sinne jälleen uutta paria puikoille. Paluumatkallakin tarvitaan kudottavaa. Loma etenee hissukseen ja aurinkoiset ilmat jatkuu. Ohuiden raitalankojen kutominen varastoistani siis jatkuu edelleen.

5 kommenttia:

 1. hienot sukat!!

  hih, nämä ovat melkein saman näköinen kun minun lankaa täällä(2x50g odottavat aloitus olohuonen pöydällä), se on väri 9095 :-))

  mukavaa lomanjatkoa!

  VastaaPoista
 2. on kyllä kivan näköiset sukat :) pitäiskö minunkin kaivaa esiin ohuet sukkalangat ...

  VastaaPoista
 3. Voi miten nopea olet neulomaan. Blogistasi on tullut yksi suosikeistani ja käynkin usein katsomassa mitä uutta olet tehnyt. Sukkakorisi innoitti minua aloittamaan "reissuneuleita" neulekoriini, samoin kuin kirkkaat värit kaivelemaan omia lankavarastojani. Hyvää lomaa sinulle!

  VastaaPoista
 4. Kivat sukat ja varmaan mieluiset. Minulla on kauhea trauma kun en ole yksiäkään sukkia kutonut miehelle, jonka kanssa olen jo pian yksitoista vuotta kulkenut yhtä matkaa. No, villapaidan kudoin jo puolen vuoden tuttavuuden jälkeen ja pari pipoakin ja yhden kaulurin. Nytpä taidan varustautua parin viikon reissulle asettamalla tavoitteen, että sukat on tuliaiset kun tulen takaisin, kiitos vinkistä :)Menemmehän sitten heti hakemaan kuulutukset, eikö olisi aika hieno kuulutuslahja?

  VastaaPoista
 5. Täällä on lähes päivittäin uutta ihasteltavaa, olet kadehdittavan "tuottoisa" :) Hienot sukat on miehesi saanut. Minullakin on puikoilla sukat siipalleni.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.