keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Vadelmanpunaiset

Vadelmanpunaiset sukat sukkakorista pääsivät vihdoin puikoilta puntariin. Jostain syystä tämä lanka on ottanut vähän vastatuulta valmistuakseen. Ensin ei löytynyt sopivaa puikkokokoa, sitten kudottiin sukkaa kerrallaan ja toisen aloitus kesti. Ehkä ohuet puikot olivat yksi syy. En ole aiemmin 2,25 numeroisilla sukkia kutonut. Sileää kyllä neuloi nopeasti, mutta varren 80 kerrosta olivat aika puuduttavat.
Onneksi sukkien saajalla on siro, pieni jalka, joten riitti 36 kokoiset sukat. Nopsaanhan ne sitten loppujen lopuksi valmistuivat, vain ajatus valmistumisesta oli ehkä hidas. Sukissa näkyy selkeät raidat, mutta kutoessa niitä ei juuri huomannut kuin vasta tovin kuluttua raidan vaihtumisesta. Ovela lanka. Lanka sinänsä on minulle uusi tuttavuus, joten mielenkiinnolla odotan kulutuskokemuksia siitä.
Malli: oma perussukka, kko 36, 60 silmukkaa
Lanka: Hot Socks Batik, 60 g, väri 50.
Puikot: KnitPro nro 2,25

Nämä sukat veivätkin lankakulutuksen yli 4 kilon tänä vuonna, tarkalleen 4 kiloa ja 16 g. Ohuilla sukkalangoilla ei paljon grammoja kerry, mutta metrejä varmasti enemmän. Sukkakorilta valmistui jälleen yhdet sukat.

9 kommenttia:

 1. Hienot Vadelmat! Tuollaiset langat, missä raidoitus menee vähän liukuvärjäysmäisesti, on vaikea kohdistaa, mutta onnistuit hienosti. Samanlaiset tuli :)

  VastaaPoista
 2. Kauniin väriset, voin uskoa, että varret puudutti! Itse en juuri kudo 2½ puikoilla juuri sen takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja näissä puikot olivat vielä astetta pienemmät, 2,25.

   Poista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.