sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Palapeittoprojekti

Olen jo jonkin aikaa etsinyt sopivaa palapeittoprojektia. Haluan vähän erilaisen kuin isoäidinneliöt, niitä olen tehnyt jo ihan riittämiin hetkeksi. Langanjämiäkään minulla ei tule niin paljon, että niistä saisi kovin nopeasti peiton aikaiseksi, ehkä 10 vuoden tähtäimellä saattaisi kertyä niin paljon paloihin riittäviä jämiä, että saisi torkkupeiton. Käytän langat tosi tarkkaan muihin töihin.

Sitten Tokmanni tarjosi Kotikulta Villaista sopivalla hinnalla ja lähdin tyttöjen kanssa katsastamaan, olisiko meille enää jäljellä sopivia värejä iltapäivällä töiden jälkeen. Löytyihän niitä. Lankahyllyllä törmäsin tuttuun käsitöiden tekijään, joka oli myös valikoimassa samoja lankoja omiin projekteihinsa. Oli hänelläkin lankojen hamstraus mielessä. Otin kaikki valkoiset, mitä heillä oli samaa erää. Muiksi väreiksi valikoitui toiselle tämä vaaleanpunainen ja toiselle sininen. Ei tainnut olla vaikea arvata tyttöjeni lempivärejä.

Virkkasin yhden vaaleanpunaisen kerän verran noita neliön sisäkerroksia ja jatkan nyt niihin valkoisia ulkokerroksia. Yhdestä kerästä riitti kymmeneen palaan ja hieman jäi, kokonaan valmiina on viisi palaa, joten toinen mokoa odottaa vielä valkoisia ulkokerroksia. Sitten jälleen sisäkerroksia uudesta kerästä. Aloitan toki tuosta pikkukerästä, joka jäi jäljelle ensimmäisestä vaaleanpunaisesta kerästä.
Pitihän niitä paloja jo kokeilla vähän, miltä ne saattaisivat näyttää isompana pintana. Vielä palat pitää kostuttaa ja muotoilla ennen ompelua. Löytyipä tälle ikuisuusprojektilla sopiva laatikko näin alkuvaiheeseen. Ehkä joutuvat muuttamaan myöhemmin vähän suurempaan laatikkoon. Tai jos kyllästyttää jo ennen suurta peittoa, teen tästä vaununpeiton jollekulle sopivalle lahjaksi.

Palojen ohje löytyy kirjasta 200 virkattua ruutua nimellä Paju. Olen vain tehnyt omani kahdella värillä kirjan mallista poiketen. Ei ole kovin paljon pääteltäviä langanpäitä.

Onhan minulle se toinenkin, vuoden vaihtuessa aloitettu peittoprojekti, joka kuitenkin odottaa sopivia 7 veljesjämäkeriä edelleen. Tammikuun alun jälkeen on siihen jämäkoriin tainnut pyörähtää vain pari pientä jämää, joten ei juuri edisty se projekti. Voisikohan joku auttaa niiden muodossa, kun ei minulle tahdo tulla sellaisia jämäkeriä laisinkaan. Jos olet heittämässä omia 7veljesjämiä roskiin tai kirpparille, niin laita ne sen sijaan minulle tulemaan. Sähköpostini löytyy profiilista.

15 kommenttia:

 1. Kivan näköinen peitto on tulossa.

  VastaaPoista
 2. Kiva malli, vähän erilainen. Kaunis peitto tulollaan :)

  VastaaPoista
 3. Kaunis peitto tulee. Jotain tuollaista lappusta miekii olen mielessäni pyöritellyt kun noita jämiä on niin tuhottomasti ja myöskin ei-jämiä on ihan liikaa varastossa. Kiitostapa vaan heitän kun vinkkasit tuon kirjan, missä lappusen malli lymyilee. Täytyypäs etsiä kirja jostain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lainasin omani kirjastosta eilen. Sattui olemaan paikalla, kun hain neulekirjoja useamman erilaisen.

   Poista
 4. Suloinen peitto tulossa. Minäkin olen virkkaillut aina välillä peittoa, etenee miten etenee. Mummoneliöitä kaikenvärisistä seiskaveikoista, tulee aika kirjava lopputulos. Sitten, kun on joskus valmis...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se mummonneliöissä onkin, kun jämistä tekee. Silloin vartavasten ostetut kerät erottuvat liikaa peitossa. Pitää olla niitä jämiä ja PALJON! Tajusin sen vasta peiton aloitettuani vuodenvaihteessa.

   Poista
 5. Kaunista ja herkkää palaa on tulossa:)

  VastaaPoista
 6. Kivan mallin olet löytänyt! Tulee varmasti upea peite!

  VastaaPoista
 7. Onpa tosi nättejä, olen muuallakin ihastellut just tätä pajua. Terveisin blogisi uusi lukija, Tuija :) napertaja.wordpress.com

  VastaaPoista
 8. Mua koukuttaa ihan suunnattomasti nyt tuo virkkaus, ensimmäisen isoäidinneliö peittoni jälkeen. Etsin vaihtoehtoista mallia tai sit teen toisen moisen.

  VastaaPoista
 9. Samaa lankaa ollaan käyty ostamassa. Mullakin on siksak-peitto teossa just tosta langasta.

  VastaaPoista
 10. Oi miten kaunista tulossa. Houkuttaisi aloittaa oma palapeitto omissa lempiväreissä.

  VastaaPoista
 11. Ihanan näköisiä paloja. Todella kauniit peitot tulossa =)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.