sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Sukkakorilla jälleen

Koko viikonloppu on ollut yhtä hulinaa, joten en ole ehtinyt kuin tekemään hieman autokäsitöitä. Niin, on tullut istuttua auton kyydissä eilen useampi tunti ja jälleen on ollut turvauduttava sukkakorin sisältöön, joka onkin saanut uusia aloituksia. Kaksi sinistä sukkaa. Tummempi on ohuiden sukkalankojen jämistä ja vaaleampi on torstaina ostamaani Regian paksumpaa lankaa. Miten ihana tuo sukkakorini onkaan olemassa. Aina löytyy sellainen mukaan otettava käsityö, kun on lähtö johonkin.

Muuten olenkin yrittänyt paneutua järjestelemään lankojani. Ostin pari isoa muovilaatikkoa järjestyksen ylläpitoon ja jotain puhumattomia lankoja olen laittanut kiertoon. Yritän saada kaikki sukkalankani samaan paikkaan, niin on helpompi valita ja tietää, millaisia lankoja on varastoissani. Miten ihmeessä te muut pysytte mukana, mitä lankaa sitä löytyykään kotoa?

11 kommenttia:

 1. Minulla on niitä muovilaatikoita muutaman. Järjestin lankoja suurin pirtein näin: ohut sukkalangat, paksumpia merinovillaa kuten Loftia ja Nextiä ja schoppel Wolle, sitten löytyy Sandnessin "Easya" ihan omista boxista(3), laatikollinen röyhelölangat, hahtuvaalankoja...ja Novitan yksiväriset ja raidalliset omissa... Janne ja Maijat, Ville ja Vilma pussissa... ja Zeldan ihanuudet saivat iki oman laatikon ja sitten löytyy vielä erilaiset ohuet merinosukkalangat kuten Lana Grossa, sitten Regiat, ohuempia ja paksumpia... Eli jos etsin tiettyn laatuinen tai paksuisen langan tutkin laatikoita ulkopuolelta, koska ne ovat melkein läpinäkyvä ja isken sitten kunnolla :-))

  VastaaPoista
 2. Onpas siinä taas aloituksia. Täytyy tunnustaa, että en ihan tarkkaan tiedä paljonko minulla on lankaa (arvio, että liikaa) ja millaista ja missä. Tai seiskaveikat ja nallet on tiedossa, kun olen niistä koko talven sukkia ja vanttuita kutonut, samoin sytomyssylaatikko, missä on valmiita myssyjä + puuvillalankaa. Loput on siellä sun täällä... t. Eija

  VastaaPoista
 3. Periaatteessa olen kasannut ohuet sukkalangat yhteen isoon ja Novitan Seitsemän veljestä toiseen isoon muovilaatikkoon. 7V jämät yhdessä melko isossa laatikossa ja Nallet ovat yhdessä tyynyn mukana tulleessa isossa vetoketjullisessa vahvassa muovikassissa. Sitten...paljon eri pusseissa erityisesti kaikki ihanuudet) ja eri hyllyillä, yhdessä jakkarassa ja keskentekoisina. Lankaa on paljon. Uhoava gnu taitaa tuntea lankavarastoni paremmin ja totesikin kerran, että tulee halvemmaksi hakea lankoja jemmoistani kuin mennä lankakauppaan. Muuta langat on pääsääntöisesti lajiteltuina pahvilaatikoissa ja Uhoavan kirjoittamat isot laput sisällöistä. Osa järjestyksessä ja osa miten sattuu...Jos sitten laittaisi järjestykseen, kun on pidempi loma.

  VastaaPoista
 4. Minullakin langat on muovilaatikoissa pääosin, ja nyt vielä laitoin ne pölyn vähentämiseksi (ja mahdollisten elukoiden estämiseksi) minigrip-pusseihin. Olen päättäväisesti vähentänyt langan määrää ja lajitellut sen laatikoihin laaduittain, niin kyllä ne hyvin pysyy mielessä. Etenkin kun harva se päivä kaivelee laatikoitaan ;)

  VastaaPoista
 5. Mie oon vuodesta 2001 lähtien kirjannut isoon vahakantiseen vihkoon kaikki lankaostokseni. Langan nimet, värinumerot, värierät ja määrät montako kerää oon ostanu ja hinnat. Sieltä sitten tarkastan aina mitä mulla on ja suurinpiirtein muistankin sitten missä ne langat oleilevat. Vaikka niitä on ihan mahdottoman paljon, ainakin sata kiloa luulisin. Muuten en pysyisi kyllä jälillä yhtään. Ja kaikki on pakattuna isoihin muovilaatikoihin ja sängynaluslaatikoihin ja osa on muovikasseissa yläkaapeissa ja osa on olkkarin pöydällä. Siis ne työn alla olevat langat on näkösällä aina.

  VastaaPoista
 6. Minustakin muovilaatikot on parjaita lankojen säilytykseen. Olen lajitellut lankani laadun mukaan villa ja puuvilla eri laatikoissa. Keinokutulankoja en harrasta ollenkaan. Ihania nuo tekemäsi sukat. Minä en saa mitään aikaan nykyisin.
  Mukavaa alkavaa viikkoa.

  VastaaPoista
 7. Mulla on Ikean Expedit-hyllykkö 5x5. Alahyllyt olen varannut lankalaatikoille, jotka on jaoteltu: puuvillaiset, pörrölangat, paksut villalangat, keskipaksut villalangat ja ohuet villalangat :-) Keskipaksutlaatikko on täynnä erikokoisia seiskaveikkakeriä... ;-)

  VastaaPoista
 8. En varsinaisesti voi väittää pysyväni kärryillä lankojeni kanssa... mulla on kaksi isoa pyykkikori-hässäkkää täynnä villalankoja, eri paksuisia. Puuvillat on taas sängyn alla omassa sängynaluslaatikossaan, ja hirvittävät tekokuitu-langat samoin omassa laatikossaan sängyn alla. Lankoja on niin paljon, että se on aivan tolkutonta! Kivan näköisiä sukkia tulossa!

  VastaaPoista
 9. Vuoden vaihteessa ostin kolme sängynaluslaatikkoa projektilaatikoiksi langoilleni. Muut langat löytyvät kaapista, mutta näissä kolmessa on ohuet sukkalangat, keskeneräinen Kesäyöstä Jouluyöhön -projekti ja jämälangat. Sängynaluslaatikot ovat kivan lättäniä. Kannen kun avaa, niin näkee koko kokoelman. Oikein odotan uutta Kesäyön Hullutusta, niin pääsen neulomaan sängynaluslaatikollisen ohuita sukkalankoja ;)

  VastaaPoista
 10. Minä kirjaan kaikki lankani www.lankuri.net ohjelmaan ja laitan sen jälkeen langat muovilaatikoihin. Jokaisessa laatikossa on aina tietty lankatyyppi ja laatikossa on numero, joten se on helppo löytää. Ilman lankuria olisin kyllä totaalisin sekaisin lankojen kanssa, kun niitä riittää :)

  VastaaPoista
 11. Ups! Muistin juuri, että vuodenvaihteessa ostamani iso muovinen laatikko villalangoille on yhä täyttämättä! ("Täyttämättä" tarkoittaa tässä tapauksessa sitä, että sinne on joulusiivouspuuskassa tungettu lattialla ajelehtineet roinat/arvokkaat artefaktit.)

  Vuosia sitten valokuvasin ja lisäsin Ravelryn stashiin kaikki silloiset 9 km lankaa, ja myöhemmin olen aina uutta ostaessani lisännyt langan sinne. Olihan siinä hieman työtä, mutta samalla se tyydytti metsästäjä-keräilijän luonnettani ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.