perjantai 5. huhtikuuta 2013

Asiaa sukkakorille

Tämä pätkä on kudottu kahteen kertaan. Joskus vain sattuu niin, että ei onnistu. Ryhtyessäni tekemään kärkikavennuksia oli yhdellä puikolla eilen illalla kaksi silmukkaa vähemmän kuin muilla. Laskin silmukoita useampaan kertaan ja niin vain oli. Aikani pähkäiltyä muistin, että resorin jälkeen jouduin siirtämään muutaman silmukan toiselle puikolla ja olin unohtanut sen. Kantapäässä olin sitten autuaallisesti kaventanut nämä siirretyt silmukat pois enkä ollut huomannut asiaa. Aamulla purin sitten kaiken pois aina kantapään alkuun ja aloitin siitä uudestaan. Tämän päivän autoretkellä Pentik-mäelle tuli kudottua sitten menetetty pätkä uudelleen.
Huomenna on jälleen edessä useamman tunnin istuminen autossa, kun ajelemme täältä mökiltä takaisin kotiin. Aurinko on suosinut lomaamme ja kelit ovat olleet mitä parhaimmat. Mökille mukaan tuli vain näitä ohuita sukkalankoja ja työt ovat edistyneet ehkä hieman nihkeästi suunniteltuun nähden. Valaistus kun ei ole aivan oman kutomislamppuni luokkaa. Sain muutaman aloituksen kuitenkin koppaani kotimatkaa silmällä pitäen tehtyä, joten eiköhän taas huomenna varret etene.

Jämäkuu on alkamassa. Minä olen jo näitä jämiäni kutonut sen verran, että olen kahdan vaiheilla, osallistuakko vai ei. Luulin jo, ettei tänä vuonna jämäkuuta tulekkaan ja tein pois näitä ohuita sukkalankeriäni. Tapanani on yleensä pitää huolta, ettei kovin paljon kerännyssäköitä pyörisi ympärilläni, vaan yleensä kudon ne hyvin pian raitasukiksi tai muiksi sopiviksi. Jämälankavarastoni ei siis ole niin suuri, että siitä riittäisi kutomista puoleksitoistakuukaudeksi. Jollei joku auta minua jämien suhteen!

3 kommenttia:

 1. ihanaa

  kyllä sinun sukkakori on tupaten täynnä

  välillä ei vain onnistu, valittetavasti :-(, olisi liian helppoa kun kaikki menisi aina heti nappiin

  VastaaPoista
 2. Löysin ihanan blogisi ihan sattumalta ja jäin heti koukkuun. Niin kauniita sukkia ja loputtomasti hyviä ideoita lankojen yhdistämisestä sekä tietoa erilaisista langoista. Tänne palaan usein. Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusi lukija on aina mieluinen yllätys. Tervetuloa mukaan!

   Poista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.