lauantai 19. lokakuuta 2013

Pöllösuojaa pakkasiin

Meillä ilmat ovat pysyneet kylminä ja pakkasta on edelleenkin. Lunta ei onneksi ole tullut enää lisää ja se ensilumikin suli pois. Liukasta on teillä, mutta nyt on talvirenkaat jo alla. Käsitöissä puikoilla on edelleenkin viipynyt tämä pöllötys, tällä kertaa on vain tehty sitä toista, Orenia. Silmät ovat erilaiset näillä pöllöillä, Horatiolla ja Orenilla.
Kumpikin pöllömalli on kämmenen puolelta samanlaisia, yhtä hauskoja pyrstösulkineen. Vihreää lankaa jäi, mutta harmaa Janne riittää juuri ja juuri yhteen lapaspariin ollessaan tuo taustaväri. Teen lapasen kärjen ohjeesta hieman poiketen, näin tulee aavistus lisämittaa ja hieman mukavempi kavennus.
 Malli: Horatio and Oren
Lanka: Vihreä Novita 7 veljestä ja tumma harmaa Janne, 74 g.
Puikot: nro 2,75 ja 3 KnitPro.
Pöllöperheeseen syntyi myös pinkkimustat lapaset, Orenin mallilla. Näissä varastoista löytynyt pinkki Opalin kerä meni melko tarkkaan ja mustaankin jouduin ottamaan toisesta kerästä toisen peukalon verran, kun ranteeseen tein muutaman kerroksen ylimääräistä.
 Malli: Horatio and Oren
Lanka: Pinkki Opal 8 ja musta Filona villalanka, 82 g.
Puikot: nro 2,75 ja 3 KnitPro.
Kokoa pystyy säätämään eri langoilla. Toisaalta, samalta nämä tuntuivat mallikädessä, sillä pinkit ovat paksummat muuten. Kokoero ei myöskään ole noin huomattava, kuin miltä se tässä kuvassa näyttää. Edelleen meillä pöllöttää, vaikka näitä onkin jo tehtynä...

11 kommenttia:

 1. ihania pöllöja jälleen kerran, tuo harmaa näyttää vähän kuin tummansininen

  pikkuisen lunta täällä ja liukasta, muuten ihan ok keli, -2

  VastaaPoista
 2. Näihin ei voi kyllästyä. Ihania tälläkin kertaa :)

  VastaaPoista
 3. Ihania, pöllöset on aina sulosia. Mintunvihreät ovat kivan värisiä :)

  VastaaPoista
 4. Oi kivan näköisiä pöllöjä ja lapaset ovat oikein lämpimät iloiset ja virkistävät mummonkin mieltä:)

  VastaaPoista
 5. Ihanat. Voisinko millään ilveellä tilata tämmöiset pöllöt. Värini olisi musta-turkoosi ja koko normaali 61 kiloisen ladyn käsi. Voisitko lähettää postia maaki@netti.fi, millä hinnalla tekisit nämä ihanuudet minulle?

  VastaaPoista
 6. Ihania pöllöjä! Mä olen saanut aikaiseksi vasta yhden testiparin näitä, mutta nyt tulevaksi jouluksi näitä voisi muutamat suihkia joulupaketteihin. Kun vaan keksisi parhaat värit ja kestävimmät langat.

  VastaaPoista
 7. Kauniita ovat! Minun on vain pakko kysyä, miten saat neulepinnasta niin tasaita, vaikka (kuten tässä nyt oletan) kierrät pidempien langanjuoksujen kohdalla lankaa työn takana. (Esim nokan kohdalla) Olen tässä hiljattain neulonut kahdet totoro-lapaset. http://www.ravelry.com/patterns/library/norwegian-totoro-mittens
  Itselläni esim. Totoron vatsasta tuli inhottavalla tavalla epätasainen :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harjoituksen tulos. Mikäli lankajuoksu on yli 5 silmukkaa, sidon sen toisella langalla työn takana eli kierrän langat. Muuten kudon kuten olen ohjeistanut: http://kardemummantalo.blogspot.fi/2011/10/jotain-oppia-kirjoneuleesta.html

   Kun tätä aikanasa tekee ja löytää sopivat langat, niin kirjoneuleesta muodostuu tasaista. Työn kastelu lopuksi ja oikominen mittoihinsa tasoittaa viimeiset kuprut.

   Poista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.