keskiviikko 15. helmikuuta 2017

Pikkutytön unelmatraktorit

Huomasin, että kaikki tähän asti tekemäni traktorisukat ovat olleet väritykseltään sinivalkoisia. Sitten vastaan tuli tyttö, joka tykkää yli kaiken traktoreista. Ja oranssista väristä. Mikäs siinä, traktorisukat voivat toki olla oransseja tai ihan minkä värisiä tahansa. Missään ei ole määritelty traktorisukkien väriä.
Sukille taisi tulla melkoinen kiirekkin, sillä niistä nähtiin jo traktoriunia ja odotettiin posteljoonia, joka toisi sukat laatikkoon. Joten paljon ei ollut aikaa tilailla lankaa mistään. Parasta laittaa vain sukat puikoille varastoista löytyvillä langoilla ja tehdä tyttö onnelliseksi.
Oranssi ei vain kuulu oikein lankavarastoni perusväreihin. Varastojani penkoessa löytyi tasan kaksi oranssia lankakerää. Toinen Gjestalin Siljaa (sukat keskellä) ja toinen Gjestalin Maijaa (sukat oikealla). Kuvan sukissa siniset ja Siljasta olevat sukat on tehty samoilla silmukkamäärillä, lanka on vain paksumpaa ja puikot paksummat noissa oransseissa kuin sinisissä. Näistä varastolangoistani valitsin ensin Maijan puikoille. Siitä minulla oli valkoisia keränloppuja kuvion pohjaankin. Tein sukkia rinnakkain ja nilkassa rupesi näyttäämään, ettei oranssi kerä riitä aivan kokonaan sukkiin. Jatkoin kumpaakin sukkaan kärjen valkoisesta kerästä ja sain senkin aika hyvin kulutettua. Sukista tuli kuitenkin isot mittaan nähden. Joten uusi lanka puikoille.
Toinen lanka, Silja, on hieman ohuempaa mutta kierteisempänä kovempaa. Tein siitäkin oranssit traktorisukat ja lanka riitti mainiosti. Siljassa metrejä on 150 Maijan 130 sijaan, joten riitti paremmin. Tein sukista myös hieman lyhyemmät jalkapohjaltaan. Lanka olisi kyllä riittänyt hieman pidempiinkin sukkiin, sillä sitä jäi hieman jäljelle. Silloin sukista olisi kyllä jälleen tulleet isot. Siljalle kaveriksi ei vain ollut valkoista samassa langassa. Hieman lankoja pengottua löytyi valkoinen Teetee Pallaksen keränloppu, josta sain sopivasti Siljalle kaverin. Värinä oranssi Silja oli minusta paksumpaa kuin jossain muussa värissä. Tai sitten keräni oli niin vanhaa varastoa, että nykyiset on muuttuneet. Siljan oranssi oli tummempaa kuin Maijan, mutta iloisia oransseja molemmat.
Malli: Traktorisukka
Lanka: Gjestal Maija oranssi ja valkoinen, yhteensä 60 g.
Gjestal Silja, oranssi, ja Teetee Pallas, valkoinen, yhteensä 53 g.
Puikot: Bambuiset nro 2,5 molemmissa.

Sukissa näyttäisi traktori menevän eri suuntiin, mutta keskimmäisissä sattui vain eri sukka parista olemaan päällimmäisenä. Tein sukat peilikuvina, joten traktorit kiertää eri päin eri parissa.

6 kommenttia:

 1. Kauniit traktorisukat, onhan niitä punaisia traktoreitakin, muuten meillä on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On, punaisia traktoreita on. Isällä ollut ja veljellä. Ja vihreitä. Valkoisia tai ihan mitä vain. Eikös sen värin saa melkein tilata tehtaalta värinä kuin värinä. Nykyisin.

   Poista
 2. Oo, oranssit, semmoiset vanhat traktorit on muuten tosi hienoja. ;) Että ei pöllömmät sukat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei laisinkaa pöllömmät. Vanhat traktorit on kivoja ja jotenkin persoonallisempia kuin nämä uudet.

   Poista
 3. Voi että nuo on kyllä ihanat! Veljeni haaveili joskus punaisesta traktorista, hänellekin nuo olisi täydelliset! Tietty isompana.... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei muuta kuin tekemään. Isommatkin ilahtuu varmasti.

   Poista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.