lauantai 11. helmikuuta 2017

Vanhan tuvan asukkaalle

Siskontyttö täytti vuosia ja kudoin hänelle lahjaksi sukat. Tällä kertaa muistin merkkipäivän ajoissa, joten sukkien kanssa ei tullut kiirettä. Valmistuivat muutaman päivän jopa ennen merkkipäivää. Lempivärit tällä nuorella naisella ovat äitinsä mukaan hyvin harmaa-beessi-valkoinen linjalla, joten varastoistani löytynyt Regian 4 Fädit Metropole Color värissä 04488 oli minusta aika lähellä oikeaa. Langan olen tuonut jollain reissullani Karnaluksista. Samaa lankaa on enemmänkin muissa sävyissä varastoissani. Kuvissa näyttävät yllättävän harmailta, mutta raidassa on hieman beessi tuo vaaleampi raita.
Otin sukkaneuleen matkaneuleeksi Kuopion matkalle. Puikkoina minulla oli mukana 2,5 numeron bambut. Aloitinkin sukanvartta 5 cm verran, mutta totesin, että puikkokoko oli langalle liian iso. Silmukat näyttivät vähän reikäisiltä. Neuleesta ei tullut tarpeeksi kiinteää ollakseen hyvinistuva sukka. Purkuun meni ja matkalla ei sitten neulottu sen enempää, kun ei ollut pienempiä puikkoja mukana. Lanka on hieman karheampaa kuin viimeksi kutomani Alize, joten silmukat eivät asettuneet samoilla puikoilla kauniisti.
Sunnuntai-iltana reissusta palattuamme kaivoin kotona ohuemmat puikot ja niin neuleesta rupesi tulemaan mieleistäni. Tasaista ja silmukat olivat peittäviä. Kannatti vaihtaa ohuemmat puikot. Itse sukat neuloutuivat sitten nopeasti, valmistuivat jo tiistaina. Raidoitus näissä oli yllättävän harmoninen ja sukat tuli kudottua muutamassa illassa leipomusten lomassa.

Malli: Kardemumman oma perussukka, 64 s, 3o 1 n ribbi
Lanka: Regia 4-fädig Metropole Color värissä 04488, 68 g
Puikot: KnitPro Zing nro 2,25

Kävin viemässä sukat tänään sankarille ja samalla pääsin kurkkaamaan hänen ihanaan, vanhaan tupaansa. Ihana paikka asua, aivan kosken partaalla, lähellä keskustaa, mutta aivan omassa rauhassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.