sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Vaahteranlehdet

Kudoin vähän yli vuosi sitten lapaset, joissa oli Kanadan lipun värit ja lehti. Nyt näille lapasille tuli seuraksi sukat, joissa on sama aihe. Tein sukan varteen kolme vaahteranlehteä yhden sijaan. Näin sain sukkiin vähän enemmän näköä ja kirjoneule oli mielekkäämpää tehdä.
Iso, yksivärinen kirjoneulepinta asettaa langan kiristämättä kuljettamiselle melkoisen haasteen. Hyvin helposti kirjoneuleen kuvion takana kulkeva lanka kiristää tai näkyy päällipuolelle. Näissä käytin apuna hyväksi koettua keinoa sitoa piilossa kulkeva lanka omina silmukkariveinään työn nurjalla puolella. Aika hyvin onnistuin langan kuljettamaan tasaisesti. Vain viimeisissä yhdistetyissä silmukoissa valkoinen väri hieman kurkistaa yhteenneulotun silmukan rinnalla. Kirjoneuleen kohdasta tulee näin paksumpi, mutta isoissa kuvioissa tämä on joustavampi tapa kutoa. Tämä on minusta hitaampi tapa, mutta vaivan väärtti.
Sukat ovat omaa suunnittelua, joten toisia samanlaisia ei varmaan tule vastaan. Kokoa yritin sovittaa n. 37-38 jalkaan. Molempia sukkia kudoin jälleen rinnakkain eli tein pätkän toiseen sukkaan ja sitten toiseen saman kohdan. Näin sai varmiten samanlaiset, sillä kirjoitettua ohjetta ei ole kuin piirroskuva tuosta lehdestä. Kärjen purin toisessa sukassa ainakin kolmeen kertaan, ennen kuin olin tyytyväinen sukan kokoon. Toinen olikin sitten helppo tehdä heti kerralla sopivan kokoiseksi.

Malli: Vaahteranlehti by Kardemumma
Lanka: Gjestal Maija, punainen ja valkoinen, 91g
Puikot: Koivupuiset nro 2,5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.