torstai 31. lokakuuta 2013

Turkoosin metsästystä

Sain toiveen tehdä turkoosista langasta lapaset. Monessa värikartassa on ollut sävy nimeltä turkoosi, mutta syksyn myötä ovat uusineet karttoja ja kappas vain, koko väri tuntui kuin kadonneen maan alle. Ei niin missään. Viime lauantain kiertelin naapurikunnan lankaosastot ja -kaupat etsien turkoosia lankaa samalla kun hoidin muita asioita. Osasipas olla hankala tehtävä. Seuraavalla viikolla soitin luottolankakauppaani eli Ahkeraliisaan Laihialla ja sieltähän löytyi Smartista ihana turkoosi sävy. Töiden jälkeen heti lankaostoksille ja niin sain tuon kadoksissa olleen värin varastooni. Smartissa oli muuten paljon ihania sävyjä.
Ahkaraliisassa olikin juuri tullut lankaa, pusseja oli lattialla ja silmiini pisti heti TeeTee Pallaksen uudet ihanat värit. Tuo Pallas -lanka on aivan ihanan lämmintä lapasissa ja se kestää. On ohuempaa kuin tämä Smart, joka ei myöskään ole hullumpaa kudottavaa. Värikartta Pallaksessa on ollut todella niukka, punaista, mustaa, valkoista ja ruskeaa, mutta nyt löytyy ainakin fuksiaa, eri harmaita, vihreää perusvärien lisäksi.
Mutta sitten ne lapaset, joihin tuota turkoosia tarvitsin. Minua pyydettiin kutomaan turkoosit pöllöt mustalla pohjalla ja tässä ne nyt ovat. Täyttä villaa nämä lapaset ja taatusti lämpimät. Eivät silti kutita ainakaan minua, mutta olenkin tottunut villaan.

Malli: Horatio and Oren
Lanka: Filona villalanka, musta ja Smart, turkoosi, 85 g
Puikot: KnitPro 2,75 ja 3.

10 kommenttia:

 1. Upeita pöllöjä syntyy sinun käsistä. Toinen toistaan kauniimpia väri yhdistelmiä.

  VastaaPoista
 2. Sillä paikkakunnalla, jolla asut, voitaisiin järjestää pöllöbongausta. Taivas on niitä mustanaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, tunnistin näistä lapasista siskontyttönikin koululla väkijoukosta.

   Poista
 3. Kaunis turkoosi! Ihanat lapaset! Viisaan näköiset pöllöt!

  Minä löysin Smartin langat noin puolitoista vuotta sitten kun etsin jotain tiettyä väriä. Hyvät väri ja erinomainen kestävyys!

  VastaaPoista
 4. Saakohan tätä ohjetta mistään suomenkielisenä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä en osaa sanoa, mutta englanninkielisessä on niin hyvä kaaviot, ettet sinä suomennosta tarvitse. Pelkkien kaavioiden perusteella on mielestäni todella helppo tehdä nämä lapaset.

   Poista
 5. Aivan ihania nämä sun pöllölapaset!!!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.