tiistai 12. marraskuuta 2013

Viekkaita kuin ketut

Kettusukat taisivat sulattaa muutaman sydämen, joten tein toisetkin sellaiset. Tai oikeastaan näitä on listalla kahdet. Tällä kertaa kutominen kävi jo joutuisammin verrattuna ensimmäiseen kertaan, jolloin piti laskea enemmän kuvion kohdistamista. Paitsi en ollut tehnyt itselleni muistiinpanoja ensimmäisellä kertaa, joten piti vähän kerrata. Aloitin ketut sunnuntaina ja eilen illalla sain ne kostutettua ja laitettua kuivumaan.
Toisena haasteena näissä oli pienempi koko edellisiin verrattuina. Näistä piti tulla kokoa 37, mutta ovat isommat. Onneksi oli toinenkin kettusukkafani, jolla koko sai olla 37-38, joten ehkä nämä ovat enemmän sitä. Mallin jalka on 38 ja ovat aavistuksen pienet hänelle. Toivoisin, että ovat sopivat saajalleen. Ja pienennän mallia edelleen, nyt puikoilla on 37 numeron ketut. Toivottavasti saan niistä onnistumaan paremmin oikean kokoiset. Kovin paljon tuossa kuviossa ei pysty säätämään, mutta muutaman kerroksen saa nipistettyä.
Malli: mukaelma useammista eri kettusukista, koko 37-38.
Lanka: Novita 7 veljestä värit keltainen 268, punainen 549 ja valkoinen 011, yhteensä 123 g
Puikot: KnitPro nro 3 ja 3,25

30 kommenttia:

  1. Missäs, onkos..mistäs monesta ohjeesta otit ohjeen näihin? :D Ihanat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama kettukuvio seikkailee monissa sukissa. Kaavion piirsin jostain netissä olleesta kuvasta. Istutin sen käyttämääni sukkaan, raidanmallit taisi olla toisesta sukasta. Käyttämäni silmukat ja kerrokset on sitten omaa säätöä.

      Poista
  2. Olen miettinyt, että haluaisin tehdä kettukarkkipaperi-meiningillä sukat. Hauskaa, että olet nähnyt vaivan puolestani. Toteutus on mahtava!

    VastaaPoista
  3. Kivat ketut, sopii sukkiin paremmin kuin meidän partiopiirin logoon ;)

    VastaaPoista
  4. Nämä on syötävän ihanat sukat! Edelliset kettusukkasi jo herättivät karkkinälän ja kävin kaupasta ostamassa pihlajanmarjakarkkeja "malliksi" sukille. Kuinkas sitten kävikään. Karkit tuli syötyä, mutta sukkia ei näy. Näistä sukistasi voisi tietty ottaa mallia tai sitten mennä uudelleen karkkikauppaan. ;D

    VastaaPoista
  5. On tosiaan niin syötävän hyvännäköiset sukat, kumpa jaksaisi neuloa tuollaiset.

    VastaaPoista
  6. Makeet sukat! Näitä olen netissä ihaillut ja miettinyt, että pitäskö ottaa puikoille :)

    VastaaPoista
  7. Voi nämä on AIVAN lapsuuden kettukarkki-sukat! Pelkästään katsoessa palaan takaisin iso-iso-äidin syliin, napostelemaan niitä kettukarkkeja! Upeat!

    VastaaPoista
  8. Olin jo laittanut tämän kettumallin tekolistalle, mutta nyt se on kyllä iiiihan pakko toteuttaa. Aivan ihanat!

    VastaaPoista
  9. Kettusukat on aina yhtä syötävän söpöjä ^___^

    VastaaPoista
  10. Nämä on huippu ihanat, todella herkulliset!

    VastaaPoista
  11. Ihanat nää kettuset. Tässä muutama päivänä surffailut ja koettanut inspiroitua ja löytää sopivaa kettukarkkimallia ja nyt taisin löytää sen :)

    Saanko ihmetellä, miksi kostutit sukat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kostutan sukat, oion mittoihinsa kuivamaan. Kirjoneule ja neulepinta tasoittuu. En höyrytä tms. neuleita. Vain tuo kostutus ja kuivaus tasona mittoihinsa. Lanka ei kärsi ja neulepinnasta tulee kaunis.

      Poista
  12. Onko silmät tehty jälkikäteen mustalla langalla silmukoita jäljitellen vai neulottu heti?

    VastaaPoista
  13. Olisko sulla antaa näihin ohjetta? Samankokoiset olen tekemässä. Montako silmukkaa sulla on ja miten kuvion saa natsaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä ilmeisimmin pitäisi kirjoittaa näihin ohje, sillä sitä kysytään paljon. Vielä se on vain hataria muistiinpanoja. Valitettavasti.

      Poista
  14. onko varressa ja jalkaterässä (kiilakavennusten jälkeen) sama silmukka määrä?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.