sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Pitkä suunnittelu

Talvella kudoin aika monet Nipsu -lapaset. Sain myös toiveen kutoa Nipsu -sukat. Niihin halusin suunnitella jotain kivaa yllätystä, mutta jotenkin se ei vain tahtonut puikoiltani löytyä. Sukkia onkin suunniteltu pitkään ja hartaasti. Ajatus oli, mutta se ei tahtonut toteutua laisinkaan sellaisena kuin toivoin. Välillä piti sukat laittaa jäähylle, odottamaan, miten jatkan tästä eteenpäin. Joskus se vain ottaa aikaa, että ajatus jostain mallista selkeytyy. Mutta löytyi se lopulta sieltä, monen kompromissin jälkeen.

Halusin sukkiin jotain jujua myös taakse ja sinne neuloutui Nipsun pää samoilla kerroksilla kuin eteenkin. Edessä Nipsu on kokonaisena, samanlaisena kuin lapasissakin, mutta sitten tuo jalkapöytä mietitytti. Lopulta tein siihen monen piirroksen jälkeen vain noita pilkkuja ja minusta se on hyvä niin. Kirjonnat jätin pois, jotenkin se vain tuntui siltä. Voihan ne lisätä toki jälkikäteenkin.
Sukat ovat valmistuneet jo aikoja sitten, mutta nyt vasta sain mallin niiden kuvaamiseen. Nämä piti minusta ehdottomasti kuvata mallin jalassa, muuten ei olisi tullut oikein kuviot esille. Ovat numeroa liian pienet mallin jalkaan, joten toivottavasti saajalleen sopivan kokoiset.

Malli: Nipsu-sukat, malli Kardemumma
Lanka: Novita 7 veljestä, tumma ruskea ja bees, 113 g, koko 37.
Puikot: 3 ja 3,5.

Olen minä muutakin puuhannut. Niistä löytyy tarinaa täältä. Viikottain jatkuva projekti.

7 kommenttia:

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.