lauantai 2. elokuuta 2014

Paljon lankaa heinäkuulla

Siinä se on, tällä hetkellä ne langat, mitä olen tullut keränneeksi heinäkuun aikana. Onneksi tuosta on tullut jo kudottua neljä kerää pois, pieniä keräpalleroita vain tuossa vasemmassa alakulmassa muistuttamassa kudotuista langoista . Uskon, että en joka kuukausi hanki näin paljon lankaa. Nyt varsinkin lomalla on ollut aikaa kierrellä kirppiksiä ja sieltähän suurin osa langoista on edullisesti kannettu kotiin. Lisäksi on tullut täydennystä myös alelankakoreista kesälomareissulla, mutta niitä on vähemmistö. Monesti juuri kirppiskerät ovat houkuttelevempia kuin muut. Varsinkin pyöritellessä löytämäänsä pussia ja miettiessä, mitä siitä voisi tehdä, tulee oltua tahtomattaankin luova ja keksittyä hienoja ratkaisuja. Lankamäärä on silloin hyvinkin rajallinen ja kun vielä muistaa, millä hinnalla langat hankki ihastellessaan valmista käsityötä tuntee kyllä mielihyvää, että näki vähän suuremman vaivan käsityötä tehdessään ja antaessaan vielä toisen tilaisuuden kenties roskiin matkalla olleille kerille.
Yllä olevan puutarhapöydällisen lankoja lisäksi on nämä projektilangat vauvansukkiin. Näistäkin on jo 5 kerää lähes kudottuna, joten kyllä sitä lankaa häviääkin. Yhteensä siis liki 9 kerän hävitys heinäkuulla hankituista langoista heinäkuun aikana. Mutta kun talvi tulee, niin johan hupenevat lankavarastoni vieläkin sukkelampaan.

Ei mitenkään hassumpi idea pitää jonkinlaista kirjaa langasta, mitä tulee kannettua kotiin. Itselleni oli aika hämmentävää tuo lankojen väri. Ylin kuva on hyvinkin punasävyinen. Hankin yleensä valkoisia tai sinisiä lankoja, mutta nyt olen täydentänyt varastoani pitkälti punaisilla, vihreillä ja keltaisilla langoilla. Sinisiä keriä ei ole montaa noiden kerien seassa. Hyvä niin, väriskaala laajenee. 

6 kommenttia:

 1. Voi miten ihana määrä erilaisia lankoja! ja värejä joka lähtöön, noin se kyllä pitäisi ollakkin koton varastossa.

  VastaaPoista
 2. Kyllä kelpaa! Mitäs tuohon muuta sanoisi!

  VastaaPoista
 3. Ja mulla on olevinaan paljon lankoja! Mahtavaa!

  VastaaPoista
 4. Oho, melkoinen lankakasa :)
  t. Eija

  VastaaPoista
 5. Ihania lankoja olet löytänyt! Itsekkin aina kirppareilla yritän bongailla näitä lankalöytöjä, joissa hinta olisi kohdillaan.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.