torstai 31. heinäkuuta 2014

Puoli tusinaa lahjoituslangoista

Muutamana päivänä on puikoillani ollut toisen lahjoituslankojen laatikon lankoja. Vasemmalla Nallen kukkaketoa, se vajaa kerä. Siitä tuli yhdet sukat samanlaisilla raidoilla ja sitten jäi kaksi samanlaista vajaata raitakerta toisiin sukkiin. Painoa 33 g. Seuraaava TeeTee Helmi -lankaa. En ollut tätä kutonutkaan aikaisemmin ja oli erittäin miellyttävä lanka kutoa. Näihin vihreisiin pikkusukkiin meni 26 g. Jäljelle jäi melkein puolet kerästä, yhdistämällä toiseen lankaan saa vielä sukat. Lilakeltakirjavat keskellä ovat melko ohutta sukkalankaa. Painoa 24 g ja samasta kerästä on tulossa toisetkin. Valkoiset ovat vyötteettömästä pallomaisesta kerästä. Miellyttävä lanka kutoa ja painoa sukilla 38 g. Keltaiset sukat ovat jälleen TeeTee Helmi -lankaa ja sitä kului 26 g. Kerästä saa vielä toiselle kaverina toisenkin parin sukkia. Viimeisenä kirjava punainen sukkalankakerä, alakuvan oikeassa laidassa punainen pallo. Siitä tuli sukat ja ihan pikkuisen jäi lankaa tähteeksi. Painoa sukilla 24 g.  Yhteensä sukilla painoa 171 g.
Tästä kuvasta on siis poimittu langat kaikkiin yllä oleviin sukkiin. Löydät varmaan kerät, joista sukat ovat syntyneet eli Helmi -langat on helppo tunnistaa, valkoiset tuli keltaisen Helmin oikeanpuoleisesta kerästä ja vasemmalla puolela on lilakeltakirjavien sukkien kerä. Punaine kerä kurkistaa aivan oikeassa laidassa ja kukkakedon keränloppu on oikeassa yläkulmassa.
Heinäkuulla sain kudottua kaikkiaan 14 paria junasukkia Seinäjoen sairaalaan kaiken muun käsillä tekemisen ohessa. Tänään olen viemässä kaikkia minulle heinäkuun aikana kertyneitä neuleita tyttäreni kanssa sairaalaan. Alla vielä yhteiskuva noista kaikista ihanista sukista, joita lämminsydämiset kutojat ovat lahjoittaneet yhteiseen keräykseemme. Kaikkiaan neuleita on 106, joista sukkia 73 paria, lakkeja 24 ja 7 paria tumppuja. Nämä mahtuivat juuri sopivasti Ikean isoon paperikassiin. Ulkona ukkosti, joten kuvat on otettu sisällä.

6 kommenttia:

 1. Huikea määrä iloisenvärisiä vauvaneuleita !
  t. Eija

  VastaaPoista
 2. Hieno sukkakokoelma! Varmasti vanhemmat noista ilahtuvat!

  VastaaPoista
 3. Onpas siinä iso kasa, olette hyvällä asialla ja varmasti ovat tarpeellisia.

  VastaaPoista
 4. Keräykset ovat hieno asia, itsekin olen muutamat sukat neulonut vastaavaan keräykseen toiseen sairaalaan. Tähän ei vain ole ollut aikaa. Ihmettelen sitä että miksi ihmiset neulovat niin paljon muita asusteita (pipoja ja tumppuja), jos on nimenomaan pyydetty junasukkia. Sukat on niin nopea neuloa kuitenkin. Ajattelen, olisiko tuosta asiasta hyvä mainita erikseen? Tietysti, jos kaikkia on toivottu, sittenhän asia on ok. Tämä on vain tullut mieleeni kun olen tätä keräystä seurannut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kaikki neuleet ovat tervetulleita. Ensisijaisesti on toivottu noita sukkia, mutta myssyt menee ihan hyvin. Sairaalaan tehtiin myös niitä villakapaloita, mutta tällä hetkellä niitä on tarvittava määrä. Sukat annetaan vauvoille, samoin myssyt ja tumput, mutta villakapaloita sairaala käyttää viluisimmilla vauvoilla ja pesevät ne sitten itse odottamaan seuraavaa.

   Poista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.