maanantai 21. heinäkuuta 2014

Kastanjat

Melkein viikko sitten valmistui nämä Tiina Huhtaniemen suunnittelemat Kastanja -kämmekkäät. Valitsemani lanka oli toinen kuin mitä mallissa, joten jätin jonkin kuviokerroksen neulomatta ja sain silti aivan oivan kokoiset kämmekkäät.
Pitsineule neuloutui joutuisasti ja näissä ei kauan aikaa mennyt. Paljon kauemmin meni kuvaukseen valmistautuessa, vakiomallini kun ei ole enää niin usein käytettävissä. Oman käden kuvaaminen on aika hankalaa. Hieman ehkä tämä hiostava ilmakin on estänyt vetämästä alpakkaisia kämmekkäitä käteen. Näiden lanka on lämpimän tuntuista alpakkasekoitetta. Puolet alpakkaa ja toinen puoli merinovillaa.
Vaikka vähensin kuviokertoja ei valitsemani lanka riittänyt aivan yhdestä kerästä, vaan jouduin ottamaan noiden peukaloiden verran toisesta kerästä. Peukalot neuloutuivatkin aika ovelasti näihin kämmekkäisiin. Muutamilla lisäyskerroksilla saatiin oiva kiila aikaiseksi. Samoin silmukoiden poimiminen ja muutaman kavennuksen peukun juuressa antoivat hyvän mallisen peukun näihin eikä turhia reikiä jäänyt. Myös pitsineule eteni kuin ei peukkukiilaa olisikaan.
Malli: Kastanjat by Tiina Huhtaniemi (Ravelry, ilmaismalli).
Lanka: Kauhavan Kangas-Aitta Oy:n Inka alpakkalanka,
väri 8268 luonnonvalkoinen, 51 g
Puikot: KnitPro 2,75 ja 3.

5 kommenttia:

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.