sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Palmikkokiertoa peilikuvaksi

Yllättävää, miten lehtien mallit muuttuvat, kun joku toinen neuloo ne. Minulle on käynyt näin monen ohjeen kanssa. Nämä sukat eivät näyttäneen ohjeen mallikuvassa kovinkaan innostavilta, mutta kun näin yhdet tällä mallilla toteutetut sukat, piti minunkin tämä saada puikoille ja kesän kuumimpina päivinä vielä. Onneksi meillä sisällä on ilmalämpöpumppu, joten oli tarpeeksi viileää neuloa helteillä paksua villasekoitelankaa. Olen neulonut näitä sukkia myös paljon iltaisin ulkona. Illat ovat olleet miellyttävän viileitä ja minkäänlaisia lentäviä kiusankappaleitakaan ei ole juuri ollut.
Malli on kiehtova ja siinä on palmikoita sivuilla ja edessä. Palmikoiden väleissä on kapea pitsikuvio. Sukat neuloutuivat oikeastaan todella nopeasti. Helppo malli, mutta todella näyttävä malli, jossa on yhdistetty pitsiä ja palmikkoa. Langaksi minulla valikoitui tuo harmaa 7 veljestä, kun sitä sattui olemaan varastoissa enemmän kuin yksi kerä. Tämä malli näin pitkänä vaatii jo toisen kerän lankaa mukaan.
Ohjeessa molemmat sukat neulottiin samalla tavalla. Minusta kuitenkin tuntui, että sukat ovat sitten vasta pari, kun ovat toistensa peilikuvat ja niin käänsin toisessa sukassa palmikot kietutumaan toisin päin. Näin niistä tuli toistensa peilikuvat hyvin yksinkertaisella pienellä muutoksella, Neuloin molempia sukkia samanaikaisesti ja piti aina tarkistaa, mihin suuntaan palmikot olivat milloinkin menossa.
Näitä sukkia oli ilo neuloa ja kokeilen varmasti vielä jossain toisessakin värissä näitä. Myös hieman muuttamalla näistä saisi kunnon polvipituiset sukat. Mallissa ei ole lisäyksiä eikä kavennuksia varressa ja nappaavat pohkeesta hyvin kiinni.
Malli: Novita Palmikkosukat, Anne-Maija Immonen
Lanka: Novita 7 veljestä, vaalea harmaa väri 047,159  g
Puikot: KnitPro nro 3 ja 3,5

17 kommenttia:

 1. Kauniit sukat!
  Novitan mallintekijä on mennyt missä aitta on matalin- eli ei mikäänlaisia lisäykset saada se sukan istumaan paremmin. Oliko se edes tarkoitus?? Eikö ole näin että pitäisi tehdä jo pelkästään palmikoiden kireyden takia lisäykset sinne alkuun??? Mä tekisin ja sitten vielä pohjekavennukset. Kuvio toisalta on vähän haastava, mutta sen muuttumalla saa jotain kivaa aikaan. Odotan että näen sinun luomus ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tehdessä oli kyllä mielessä, että mallia voisi vähän modifioida ja saada sitä kautta hieman istuvammat sukat pohkeesta tai sitten ei tee aivan noin pitkiä varsia.

   Poista
 2. Hei! Hienot sukat! Sattuisiko sinulla muuten olemaan vielä ohjetta toisiin tekemiisi palmikkosukkiin, joiden kuva on 26.3.2012 postauksessa "Nää on ihanat!". Ohje on ilmeisesti Novitan vuoden 2011 sukkalehdestä. En tiedä saako tuota lehteä enää mistään. Olisi ihanaa päästä tekemään ne sukat :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ihanat kaapelisukat löytyy Novitan sivuilta:
   http://www.novita.fi/cms.php?cms_cname=neulemallisivu&nlm_id=95020

   Tuossa linkki sukkien ohjeeseen. Niitä oli mukava tehdä myös.

   Poista
 3. Taas täältä löytyy aivan huippukauniit sukat. Kuinka noin yksinkertainen palmikko voikaan olla noin nätti.

  VastaaPoista
 4. Isot kiitokset linkistä! Ihanaa, nyt pääsee tekemään noita kaapeli-ihanuuksia!

  VastaaPoista
 5. Tosi hempeät ja kauniit sukat!

  VastaaPoista
 6. Hei!
  Kommentoin vanhaa postausta apujen toivossa. Olen aloitteva neuloja ja nyt olen ongelmissa tämän mallin kanssa. Kaikki meni hyvin jalkaterään asti, mutta nyt en ymmärrä miten jatkan tuon palmikkokuvion kanssa. Mallikuviossa on 18 silmukkaa, puikollaan 13. Jäänkö 2 ja 3 puikkojen jälkeen vain jonnekkin keskelle kaaviota josta jatkan seuraavalla kierroksella? Anteeksi sekava selitys!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näet varmaan, mitkä silmukat sinulla jatkuu siinä jalkapöydän päällä. Jatkat niillä kuvion tekemistä eli palmikkokiertoja. Periaatteessa siinä jalkapöydän päällä olevat silmukat ovat samat kuin siihenkin asti eikä niissä ole tullut muutoksia. Jalanpohjan puolella neulot sileää.

   Poista
  2. Voi miksi en pääse millään näiden ihanien sukkien ohjeeseen novita.fi sivuilla???

   Poista
  3. Voi miksi en pääse millään näiden ihanien sukkien ohjeeseen novita.fi sivuilla???

   Poista
 7. Voi miksi en pääse näiden ihanien sukkien ohjeeseen novitan sivuilla.
  Mistä se tarkalleen ottaen löytyy?
  Kiitos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Taitaa tämän linkin takana olla oikea ohje. :--) http://arkisto.novitaknits.com/cms.php?cms_cname=neulemallisivu&nlm_id=90644

   t. tämä oli allekirjoittaneen ihkaensimmäinen itseneulottu sukkapari!

   Poista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.