tiistai 9. syyskuuta 2014

Punaista pitsiä - jouluksiko?

Sukkasato meneillään ja minä olen jumittanut samaan malliin, kun sen oppi ulkoa. Eihän tällä paljon satoa kerää, hitaita tehdä. Kokeilua eri väreissä ja eri langoista. Tällä kertaa tein sukat tytärtäni 7 cm lyhyemmälle henkilölle, joten vartta täytyi maldaltaa. Muuten koko sai olla numeron suurempi kuin tyttäreni jalka. Tämä on kyllä aika koukuttava malli.

Malli: Novitan sukkalehti, Minna Metsänen, koko 36-37
Lanka: Gjestal Maija, väri 209 punainen, 156g.
Puikot: KnitPro Karbonz 2,5 

Tämän langan hankin vasta lauantaina, samalla kuin muitakin lankoja. Lankavarastoni täydentyi yli kahdella kilolla lankaa. Teimme retken Tapion kauppaan ja lankaahan sieltä oli tuotava, kun oli jo tarvetta. Pääasiassa tätä Maijaa, muutama kerä Fabelia. Jostain syystä minun lankavarastossani ei ollut yhtä väriä kuin aina pari kerää. Ei auttanut, vaikka penkoi langat läpi pariinkin kertaan, eivät lisääntyneet. Löytöjä tuli kyllä tehtyä. Näihin polvisukkiin täytyy olla useampi kerä, että ne saa tehtyä. Lankaa piti ottaa jonkin verran neljännestä kerästä, että sai valmiiksi.

9 kommenttia:

 1. Ihanat! Niin kaunis malli, ettei ihme jos siihen jääkin koukkuun!

  VastaaPoista
 2. Putki päällä ilmeisesti! No väliäkös sillä, kun lopputuloksena jo kolmannet noin ihanat sukat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä olivat jo viidennet samalla mallilla. Mukava malli, jota on kiva kutoa. Ei vielä kyllästymisen merkkejä.

   Poista
 3. Hienot sukat, nätti malli. punainen on joulunväri ! Kyllä toi alimmaisetkin sukat ovat ihanan värisiä. Mä teen joululahjaksi minkä värisiä vain .)

  VastaaPoista
 4. Jouluksi...? Mieluusti tällaiset punaiset vaikka esimerkiksi huomiseksi :-) Etenkin kun tämä malli löytyi sittenkin sieltä sukkalehdestä, jossa en muistanutkaan sitä nähneeni ennen postauksiasi.

  VastaaPoista
 5. Aivan ihanat sukat! Sopii jouluksi, mutta myös kaikkina muinakin aikoina =)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.