perjantai 2. tammikuuta 2015

Joulupäivästä uuteenvuoteen

Yksi myöhään toivottu joululahja, joka valmistui eilen. En millään ehtinyt saada tätä puikoille joulun alla. Lahja tovottiin viimeisellä kokonaisella viikolla ennen joulua ja langat sain hankittua perinteisellä Tapion lankakaupan alpakkareissulla jouluviikon maanantaina eli pari päivää ennen joulua. Puikoilla oli kuitenkin vielä muita joululahjoja, joten tämän aloittaminen meni joulupäivään. Lanka on paksua, joten en kovin pitkiä pätkiä neulonut yhteen menoon, vaan välissä aina kevyempiä töitä. Näin sormet jaksoivat paremmin.
Uudenvuodenpäivänä sitten tein vähän pidemmän pätkän ja niin valmistui tämä punainen, lämmin ihanuus. Huivi, jota on kudottu joulupäivästä uuteenvuoteen. Pingotukseen yöksi ja vieläkin on hieman neulojen kohdat nähtävissä reunoissa, mutta ne siitä tasoittuvat käytössä. Toinen tyttäristä sattui olemaan paikalla, että sain edes jonkinlaisia kuvia. Uusi kamerammekin on vielä opetteluvaiheessa, mutta sain kuviot erottumaan punaisessa ja se on jo saavutus näillä valomäärillä.
Huivissa oli haastavia kohtia mm. muistaa kääntää palmikot oikein, vaeltavat silmukat oikeassa järjestyksessä keskellä sekä kiertyvät silmukat myös nurjalla puolen. Pituuskin haittasi hieman, lopussa mittaa on jo yli kaksi metriä. Jossain loppupuolella hämmästelin, että olkani yli heittämä huivi ei kääntynyt enää kunnolla kääntäessäni työtä puolelta toiselle. No mikäs ihme se, sillä huivi osui lattiaan ja jarrutteli siellä. Tein huivin juuri samalla silmukkamäärällä kuin mitä ohjeessa oli.
Malli: Suorat osuudet Novitan Neulehupusta, 
Lanka: Drops Nepal, 253 g
Puikot: Nro 6 metallinen pyöröpuikko

9 kommenttia:

 1. Onpas hieno ja näyttävä huivi :)

  VastaaPoista
 2. Punainen onkin haasteellinen kuvattava, samoin kuin vihreä. Onpa kyllä kaunis huivi. Minullakin on tuolla joululahjahuivi neuloutumassa vähän niinkuin jälkitoimituksena tai jos siihen menee hirveästi aikaa niin sitten se lukeutuu jo ensi joulun lahjaksi :)

  Hyvää vuoden jatkoa!

  VastaaPoista
 3. Voi että olet ahkera ja aikaansaapa! Muutaman päivän kun on lukematta blogiasi, niin jo se on taas pullollaan uutta ihasteltavaa.

  VastaaPoista
 4. Minullakin aina punaisen kanssa ongelmia kuvatessa. Mutta, huivi on kyllä todella kaunis:)

  VastaaPoista
 5. Toodella kaunis huivi, sekä malli että väri! Sitä neulehuppua ihastelin heti kun lehti ilmestyi, mutta tekemättäpä tuo on edelleen. Mukavaa nähdä, että siitä muotoutuu myös näppärästi pelkkä huivi.

  VastaaPoista
 6. Kaunis huivi. Olen himoinnut itselleni vastaavanlaista valkoisena tai harmaana. En ehkä malttaisi kutoa ihan yhtä pitkää, mutta pituuttahan on helppo säädellä. Kiitos vinkistä ohjeen suhteen ja ihanaa, neulerikasta vuotta sinullekin!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.