keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Alpakka lämmittää palmikoissa

Lankavarastoissani on jo jonkun vuoden ollut Kauhavan Kangas-Aitta Oy:n (nykyisin Lankavan) Inka, alpakkaa sisältävä merinovillalanka. Langassa on puolet alpakkaa ja puolet merinovillaa. Nyt kovat pakkaset saivat minut tarttumaan tähän ihanan lämmittävään lankaan ja kutomaan siitä lapaset. Lanka oli miellyttävää kutoa ja ihanan pehmeää. Ja lämmintä käsissä.
Malli näihin lapasiin syntyi oikeastaan taas kutomisvaiheessa. Oikeastaan jo toisella aloituskerralla sain alun kohdalleen ja siitä se sitten muotoutui. Pyörittelin erilaisia palmikoita ja lopulta päädyin tähän ratkaisuun. Alkuun kaksinkertainen aloitus, jossa taitteessa pykäreuna. Taitteen kiinnitin kutoessani vastaavaa kerrosta oikealla puolen. Vältyin turhilta neulomisilta. En erityisemmin pidä neuleiden ompelusta, joten yritän aina mahdollisimman paljon välttää sitä. Peukussa kiila ja kärjessä kavensin joka kerros. Aivan yksi kerä ei riittänyt, vaan onneksi tätä oli kaapissa useampi kerä jäljellä. Lankaa täytyy aina olla varalla.
Malli: Palmikko
Lanka: Kauhavan Kangas-Aitta Oy Inka, 65 g
Puikot: Nro 3 Pony Bambu

9 kommenttia:

 1. Todella kauniit ja varmasti lämpimät:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kuvaaminen jäi taas iltaan, joten kauniita kelejä ei pystynyt hyödyntämään.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos. Pidän itsekkin näistä paljon. Katsotaan, jääkö omaan käyttöön, vai onko nuoremmassa polvessa ottajia.

   Poista
 3. Eksyin blogiisi ekan kerran, mutta en varmasti viimeistä kertaa! Tervetuloa kylään minun blogiin!

  VastaaPoista
 4. Oi miten kauniit ja ihan lämpimän näköiset. Näillä pakkasilla varmasti on käyttöä. Ihastuin tuohon varren pitsiin. Tekee ihanan naisellisen säväyksen.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.