sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Hyvä lämmin keino pakkasille

Kudoin välipalana pakkasten alkaessa itselleni alpakkaranteenlämmittimet. Jollette ole kokeilleet, miten helppo keino tämä on pakkasilla ylläpitää lämpimiä käsiä, niin testatkaa ihmeessä. Auttaa todella paljon. Alpakkalanka erityisesti on lämmintä, mutta tavallisesta villastakin tai villasekoitteesta tehdyt ranteenlämmittimet auttaa. Ranteessa on valtimo lähellä ihoa ja se jää usein paljaaksi takin ja käsineiden väliin. Lämmönhukka on iso ja tuntuu helposti kylmältä. Ranteenlämmittimet pitävät tuon alueen lämpimänä ja kädet on sen jälkeen paljon lämpimämmät. Lisäksi sormet jäivät vielä vapaiksi muihin puuhiin.

Nämä alpakkaiset, Adriafilin Sierra Andinasta kudotut lämmittimet joutuivat tosikoetukselle, kun ajelimme lähes -30 asteen pakkasilla pohjoiseen useamman tunnin. Välillä ne oli enemmän vedettynä tuohon käden päälle, välillä työnsin ne alemmas, pois käden päältä. Kutominen autossa onnistui ja kädet olivat lämpimät. Talvitakki jouti takapenkille, tarkenin hyvin villatakkiin kietoutuneena.

Tämä lanka sai erityistä kiitosta tuon lämmittävyyden ansiosta. Paluumatkalla pakkanen laski -20 asteeseen ja silloin jo rupesi tuntumaan autossa, että en tarvitse näitä kuin ajoittain. Ulkoillessa nämä olivat mainio lisä työnnettynä lapasiin ja takin hihaan. Vetäessä lapasta käteen nappasi vain vähän reunasta kiinni, niin sai sujautettua reunan mukavasti lämmittämään sinne lapasen sisään. Tarkeni ihan hyvin.
Ihastuin tähän Adriafilin lankaan. Pehmää kudottavaa ja niin lämmintä käytössä. Valmistuivat nopeasti, ja minusta tähän lankaan sopii erityisesti hyvin yksinkertainen malli. Lanka itsessään on jo niin kuohkeaa ja pehmeää. Käytössä alpakka vielä hieman nousee esiin tuosta silmukasta pörröisemmäksi, sellaisia haituvia. Ne sitovat ilmakerroksen itseensä ja tuovat yhden eristekerroksen lisää.

Malli: Rouhea sydän mutta vain 40 silmukkaa, by Kardemumma
Lanka: Adriafil SierraAndina, 33 g
Puikot: KnitPro 3

Haaveilen kutovani tästä langasta vielä lämmittävän huivin, johon on ihana kietoutua todella kylmillä ilmoilla. Minusta tämä tuntui, kuin kissanpentua olisi silittänyt, kun siveli valmiiden rannekkeiden pintaa.

6 kommenttia:

 1. Kokemusta noista, pitääkin taas ottaa käyttöön!

  VastaaPoista
 2. Voi kun kiva ja helppo malli, näitä täytyy kokeilla :)

  VastaaPoista
 3. Ranteenlämmittimet pitää kyllä lisätä itselleen tehtävälistalle. (: Ne on niin kätevät!

  VastaaPoista
 4. Olipas hyvä vinkki. Täytyykin kokeilla!

  VastaaPoista
 5. Näyttävät lämpimiltä ja pehmyiltä!

  VastaaPoista
 6. Olen samaa mieltä siitä, että ranteenlämmittimet ovat mainiot etenkin pakkasilla. =)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.