tiistai 26. tammikuuta 2016

Kanadan lehti

Monta kertaa olen kuullut toiveen kutittamattomista lapasista. Villa kutittaa. Sellaiseltahan villa saattaa helposti tuntua herkälle iholle. Itse käsittelen niin paljon villalankoja ja rakastan villan kosketusta ja lämpöä, että on aika hankala huomata kutittaako joku lanka vai ei. Lankaliikkeessäni, missä usein asioin, Ahkeraliisassa, pohdimme kutittamatonta villalankaa ja mistä kutoa lapaset sellaiselle henkilölle, joka haluaa pehmeät, kutittamattomat ja lämpimät lapaset. Valikoimasta löytyi Schacenmayr smc Extra Merino, jossa oli toivottu punainen väri. Merinovillaa käytetään paljon pienten lasten neuleissa juuri pehmeytensä vuoksi. Sitä on miellyttävä pitää.
Näissä lapasissa toivottiin myös Kanadan lipusta tuttua vaahteranlehteä tuohon käden selkäpuolelle. Toteutin lehden kirjoneuleella. Se on minusta mukavampi tehdä kuin silmukoiden tehty, jossa kuviosta tulee helposti kova. Kiertäähän tässä tuo valkoinen lanka sitten koko lapasen ympäri, kirjoneule ei jousta, mutta silti valitsin sen toteutustavaksi. Lapaset ovat tuosta lehden kohdilta siten paksummat kuin muualta.
Lanka oli miellyttävää kutoa ja siitä tuli siisti jälki. Nämä kuvat on otettu valmistuneista lapasista ilman kostutusta, jossa neulejälki  yleensä hieman siliää. Lapaset saavat muotoutua käyttäjänsä käsien mukaisiksi.
Malli: Kanadan lehti by Kardemumma
Lanka: Schacenmayr smc Extra Merino, 63 g
Puikot: Pony nro 3 bambut

2 kommenttia:

  1. Onpa kauniit! Miekin suosin monesti kirjoneuletta, että kuvio pysyis pehmeänä. Kirjoneulehan lämmittääkin enemmän :)

    VastaaPoista
  2. Todella kauniit. Ihanan lämmin punainen yhdistettynä valkoiseen

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.