perjantai 22. tammikuuta 2016

Harmaa odotus

Kudoin taannoin palmikkolapaset, mutta en tullut laittaneeksi silmukkamääriä ylös. Nämä huonot muistiinpanot on kyllä korjaantunut tämän vuoden alusta, joka työstä on tarkat silmukkamäärät vihossani ylhäällä. Niin monta kertaa olen itseäni moittinut asiasta. Jälleen kerran olin huonojen muistiinpanojen varassa, kun aloitin näitä lapasia. Kuvio sinänsä oli ihan selvä asia, mutta kuinkas paljon silmukoita. Arvellen lähdin matkaan ja ei tainnut ihan mennä kuten piti. Nyt olen ollut todella iloinen tarkentuneista vihkomerkinnöistäni ja näihinkin löytyy se oikea koko tyttärien käsiin. He kun eivät asu kotona, niin mittailu on aina vähän hankalaa.
Lapaset piti tulla siskontytölleni, jolla on hyvin saman kokoinen käsi kuin omilla tyttärilläni. Sovitettaessa lopulta ilmeni, että ne olivat hänelle kuitenkin liian isot. Malli olisi ollut mieleinen ja väri. Olisihan minun pitänyt asia hoksata lapasia kutoessa, että nuo tytöt ovat niin hoikkasormisia ja sirolinjaisia. No ei hätään, kudotaan hänelle uudet samalla mallilla ja samasta langasta, sillä tätä väriä löytyy varastoista muutamia keriä. Pienen haun jälkeen näille löytyi uusi käyttäjä, joten ei nämäkään hukkaan menneet ja pääsevät rakastavaan kotiin.
Malli on miellyttävä kutoa. Koko ajan tapahtuu jotain ja lapanen valmistuu kuin huomaamatta. Palmikkoja on ranteessa ja käden päällipuolella. Kämmenen puolelta lapaset ovat ihan peruslapaset. Miellyttävät pitää, ei liian paksut ja jos siltä tuntuu, voihan alle laittaa toiset ohuet lapaset. Vaikka lanka on 100% villaa ei nämä kutittaneet herkkäihoista tyttöä.
Malli: Odotus by Kardemumma
Lanka: Marks & Kattens Superwash Safir, 62 g.
Puikot: Pony nro 3 bambut.

12 kommenttia:

 1. Kauniit kuin mitkä!

  Minä joudun pitämään muistiinpanoja jo saadakseni yhden parin tehtyä samanlaisiksi. Välillä työskentelyyn tulee pitkiäkin välejä ja sitten on silmukoiden kanssa tiiraamista, jos ei ole 'resepti' tallella...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On minullakin joitakin pitkiä projekteja, joissa on joutunut laskemaan parista, että saa toisen samanlaisen. Mutta tuo vihko työn rinnalla on kyllä hyvä juttu. Ja kun vielä ottaa sellaisen vihon, jota on kiva kattella, niin saa vuosiksi hyvät muistiinpanot.

   Poista
 2. Kauniit! Tuttu ongelma nuo huonot muistiinpanot, mutta jotenkin on niin helppoa vakuuttaa itselleen, että kyllähän tämänkin jutun muistaa kun kerran on tehnyt...

  VastaaPoista
 3. Ihanat! Miten palmikot ja harmaa väri sopivatkin niin hyvin yhteen... :)

  VastaaPoista
 4. Aivan ihanat, kerrassaan <3 Oletko ajatellut julkaista ohjeen näihin? Olisi varmasti suosittu, minä ainakin heti tahtoisin omat odotukset <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohjetta on tiedusteltu paljonkin. Sen kirjoittaminen sellaiseen muotoon, että siitä saa jokainen selvää ei aina ole kovin yksinkertainen tehtävä. Nopeampaa kutoo lapaset kuin kirjoittaa ohjeen :)

   Poista
 5. Ihanat lapaset! :) ohje olisi tervetullut! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.