torstai 28. tammikuuta 2016

Punaiset enkelit ja runotyttö

Olen tänä vuonna yrittänyt käyttää niin hyvin omien lankavarastojeni lankoja kuin vain mahdollista ja aika hyvin olen onnistunut. Mutta ihan langatonkaan tammikuu ei ole ollut vaan lankakerä toisensa jälkeen on siirtynyt lankahyllyyni odottamaan tulevia projekteja. Miten ovatkin niin ihania ja suloisia nuo mahdollisuuksia täynnä olevat houkuttelevan pehmoiset lankakerät. Joitakin ei uskalla edes kutoa, vain ihastella niitä varastoissani.
Nämä lapaset ovat olleet kudontalistallani jo ennen joulua, mutta nyt vasta ehdin toteuttamaan ne. Ensin toiveena oli sellainen meleerattu punainen valkoisen kaveriksi, mutta en etsinnöistä huolimatta löytänyt sellaista enää tarpeeksi ohuena lankakaupoista niin livenä kuin virtuaalistakaan. Valmistajat muuttavat todella usein värikarttojaan. Eikä omistakaan varastoista löytynyt enää kyseistä lankaa kuin vajaa kerä sinisenä. Ei riittävästi tähän malliin, vaikka sinisetkin on listalla.

Muutimme yhdessä lapasten saajan kanssa hieman suunnitelmaa ja kaveriksi tuolle luonnonvalkoiselle tuli sitten ihan kirkkaan punainen. Punainen on hankinta Tampereen messuilta jo pari vuotta sitten. Oli Novitan joku erikoiserä messuja varten. Ja hamsterina ostin tietty muutaman kerän. Muutama muukin punainen olisi ollut varastoissani työhön sopiva vaikka punainen ei ole niitä eniten ostamia sävyjä laisinkaan. Nyt molemmat langat olivat samaa, joten silmukat puikoille viime viikonloppuna lauantaina heti aamusta ja sunnuntaina illalla päättelin lapaset.
Mallilla olen jo useammat lapaset kutonut, joten on tuttu. Tosin nämä ovat ensimmäiset punaiset. Joka kerta kuitenkin teen sen saman virheen eli kun varressa kavennetaan pari silmukkaa pois unohdan sen aina. Joitakin kerroksia joutuu aina ensimmäisessä lapasessa purkamaan. Kuviot tuntuvat niin helpoilta, joten sitä tulee vain kudottua eikä seurattua kaavakuvioita. Toisessa lapasessa sen muistaakin sitten... Itse enkeli pitää katsoa kaavakuvista, mutta ranneke on helppo.
Malli: Ratun rasat, Novitan vanhasta neulomosta.
Lanka: Novita Pikkusisko, punainen erikoiserä ja valkoinen, 58 g.
Puikot: Pony nro 2,5 bambut
Toinen valmistunut työ, joka jäi epähuomiossa kuvaamatta ennen kuin sujautin kämmekkäät kirjeeseen ja laitoin ystävälle postiin. Lainaan tähän samalla mallilla ja samasta langasta jo aiemmin toteuttamani kämmekkäiden kuvan. Eroa ei näihin ollut. Lanka on miellyttävää kutoa ja lämmintä käytössä.

Malli: Runotyttö
Lanka: Alize Superwash, 45 g
Puikot: KnitPro nro 2,5 

11 kommenttia:

 1. Nuo enkelilapaset ois kyllä nätit, vaikka ois ilman tuota enkelipuoltakin. (: Mutta sitten ne oiskin vaan sydänlapaset. Kiva malli kumminkin, aika monet on tulleet vastaan.

  VastaaPoista
 2. Kaunis tuo Ratun malli. Minullakin ohje kansiossa tallessa odottamassa jossain vaiheessa puikoille pääsyä.

  VastaaPoista
 3. Oi, taas nämä ihanat lapaset! Mie en ole ohjetta vieläkään mistään löytänyt, kovasti mielelläni nää mummolleni neuloisin :)

  VastaaPoista
 4. Todella kauniita. Ihanaa alkavaa viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
 5. Kauneimmat koskaan näkemäni lapaset! Onnellinen hän joka nuo saa!

  VastaaPoista
 6. Hei! Mistä saan runotytön ohjeen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Runotyttöön ei valitettavasti ole jaossa ohjetta. Oma mallini, johon olen lisännyt tuon tutun pitsin.

   Poista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.