sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Neuleet ajantasalle

Vuosi on alkanut aika tuottoisasti näiden neuleiden parissa. Ulkona oli aluksi kovat pakkaset, niin ei ole juuri pihalle viitsinyt nenäänsä laittaa. Nyt on ollut hieman lauhempaa, mutta sitten on taas satanut lunta ja pihalla on saanut huhkia lumitöissä. Tänä viikonloppuna oikein urakalla, sillä lunta on tullut ja kolattava aluea ei ole aivan pieni. Tunti siinä meneen kahdelta, yksin saisin urakoida varmaan kaksi jollei kolme tuntia. Mukavaa hyötyliikuntaa eikä tänään -20 astetta pakkasta haitannut. Lumi oli kevyttä pakkaslunta, joten sitä oli ihan kiva kolata.
Alkuvuonna on valmistunut vielä kolmet kädenlämmittimet, jotka melkein jo unohtui laittaa tänne muistiin. Matkalla pohjoiseen puikoillani oli nuo lilat runotytöt. Väri on haalea lila ja lanka merinovillaa, Viking Baby Ull. Kerästä ei paljon jäänyt, juuri tuli nämä kämmekkäät. Paluumatkalla kudoin nuo luonnonvalkoiset runotytöt. Lanka niissä on Alizea. Molemmat langat ovat hyvin miellyttäviä kutoa.
Malli: Runotyttö
Lanka: Viking Baby Ull, 46 g
Puikot: KnitPro nro 2,5
 Malli: Runotyttö
Lanka: Alize Superwash, 39 g
Puikot: KnitPro nro 2,5 
Nämä ranteenlämmittimet valmistuivat tällä viikolla. Muutin hieman ohjetta lisäämällä 10 kerrosta ennen loppua jokaisella puikolla yhden silmukan. Näin ranteenlämmittimen saa asettumaan kauniisti käden päälle, mikäli tarvitsee enemmän suojaa siihen. Toisinpäin asettaessa taas menee helpommin käteen, Reunan päättelin joustavalla päättelyllä, niin ei kiristä.

Olen pitänyt edellisiä tästä langasta tekemiäni ranteenlämmittimä todella ahkerasti ja ne ovat lämpimät. Ei välttämättä tarvitse muuten niin paksulti vaatetta, nämä lämmittävät. Suloisen pehmeät ja pakkaskelin ehdoton varuste. Olethan jo tehnyt itsellesi omat ranteenlämmittimet?

Malli: Rouhea sydän mutta 40 silmukkaa ja levikkeellä, by Kardemumma
Lanka: Adriafil SierraAndina, 35 g
Puikot: KnitPro 3

5 kommenttia:

 1. Todella kauniita ranteenlämmittimiä. Ihania kuvioita ja kauniin klassisia värejä. Vau.

  VastaaPoista
 2. Onpa kauniita! Meilläpäin on lunta tosi vähän. En ole kertaakaan kolaan tarttunut!

  VastaaPoista
 3. Voi kuinka kaunis malli tuo runotyttö. Ihastuttava olematta liian pitsimäinen.

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.