lauantai 14. syyskuuta 2013

Matonraidat ruskaretkellä

Mökillä pohjoisessa ja täällä on aivan ihana ruska. Olenkohan koskaan ennen nähnyt noin kauniita puita ja niin paljon. Myös maaruska on kaunis, leiskuvaa punaista ja kellertävää. Ei meillä ole näin kaunista, vaikka ihan samoja kasveja kasvaakin. Muuttuvat äkkiä ruskeaksi. Näissä pohjoisen maisemissa sitä silmä lepää, turha kiire unohtuu ja asioihin tulee etäisyyttä, akut latautuu. Tänään käväisimme mm. Pentik -mäellä katsomassa kaikkea kaunista ja kahvilla. Huomenna on ajeltava takaisin kotiin. Onnekseni olen varannut riittävästi kudottavaa kotimatkalle. Sellaista helppoa, että voi katsella maisemiakin. Kirjoneuletta ei voi ajatellakkaan.
Näissä tunnelmissa on niin ihana sytytellä kynttilöitä sisälle ja ulos. Löydin myös kauniita lyhtyjä, joihin niitä laitella palamaan. Illana pimetessä kynttilän valo on niin kaunis. Olen myös kutonut tällä lomalla. Otin mukaan äitini tekemän punertavan käsityökorin, jonka latasin täyteen keskeneräisiä sukka-aloituksia. Yhdet niistä edistyivätki jo ihan valmiiksi asti. Näissä oli vasta toisen sukan alku tehtynä kesäyön hullutuksessa, kunnes jäivät vähän muiden töiden varjoon. Mutta oli mukavaa, kun oli mistä valita matkatöitä.
Kesäkuun 12. hullutustyöaloitus, matonraidat valmistui yllättävän nopeasti. Nämä ovat sukat minun omaan makuuni ja omaan jalkaan nämä taitavatkin päätyä. Värit ovat juuri minunlaiset. Siniset, hieman lilaan sävyttyvät.
Malli: oma perussukka, koko 38
Lanka: Regia Desing Line Ombré Stripe, Kaffe Fassett, 68g
Puikot: nro 2,5 metalliset puikot.

13 kommenttia:

  1. Syksyssä parasta on juuri tuo värikäs ruska-aika. t. Eija

    VastaaPoista
  2. Moi, hehkuu ruska kuin palava pensas, liekö kuvassa haapoja, tääl lounais-suomes ei ainakaan koivut saa tuollaista väriä.
    Sukistasi vain taas vision: mustikkasukat, vaik on puolukoita kuvassa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haapoja. Pihlaja on toinen, joka saa täällä aivan mahtavan punaisen hehkun.

      Poista
  3. Voi mahoton paikka, kuinka kaunista siellä on, nuo varvut tuossa kauniiden sukkien alla kanssa niin värikästä. En ole koskaan nähnyt Lapin ruskaa, vain talven tykkylumet olen nähnyt.

    VastaaPoista
  4. kauniit luontokuvat sukkien kanssa :-))

    VastaaPoista
  5. Hienoa nähdä että Lapissa on ruskaa,ensiviikolla menen sinne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa matkaa. Itse huokailin katsellessa noita maisemia. Aivan ihania värejä ja aurinkokin vielä korosti niitä entisestään. Vaan näkyivät ne pilvisemmälläkin ilmalla.

      Poista
  6. Juu täällä pohjoisessa on kaunis ruska nyt, silmä lepää ja sielu nauttii ammentaessaan mielen syövereihin muistoja pitkän pimeän talven varalle. Ja mieli tekisi tallentaa nuo kaikki ihanat sävyt neuleisiin.
    Kauniit ihanan siniset sukat olet taas neulonut, miten saatkin nuo raidat kohdistettua noin hyvin, tuo lanka on minulla vielä kokeilematta.

    VastaaPoista
  7. Onpa todella kaunista ruskaa. Pitäisikö piipahtaa?, ajatus jäi itämään. Mutta kiirettä pitää pitää, että ehtii nährä.

    VastaaPoista
  8. Ihana, leiskuvan värikäs ruska :)

    VastaaPoista
  9. Taitaapi mökki olla minun kotiseudullani, jos kerran Pentik-mäki on lähellä :)

    Ruskan lisäksi ihanat sukat!

    VastaaPoista
  10. Meidän korkeuksilla (vaikka en mielestäni lapissa asukaan ;)) on todella kaunista. Pihlajat ovat hehkuvan väriset, punaista ja keltaista. Ei kauas heitä meiltäkään teidän mökkipaikka, kun Pentik-mäelle on meiltä varmaan vajaa 100km. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.