torstai 24. heinäkuuta 2014

Viisivartinen vohveli

Työni kangaspuiden seurassa jatkuivat jälleen, vaikka lämpömittari ulkona huiteli yli 30 asteen. Sain sitoukset tehtyä, kuvanoton jälkeen käytiin vielä nostamassa viidettä välittäjäparia, niin saatiin toimimaan suht hyvin. Päivän mittaan pistelin pirtaan ja sain kankaan päästä kiinni. Vielä tasauslanka ja sitten pääsi jo kokeilemaan viriöiden aukeamista.
Viisivartinen vohveli, ei niisintävirheitä ja pirtaankin menivät oikeassa järjestyksessä. Kudottua sain n. 10 cm, josta pääsi tarkistamaan asian. Tämä olikin jännittävä vaihe, mutta ihan hyvältä näytti. Olin todella tyytyväinen aikaansaannokseeni. Peittelin työni liinalla, ettei aurinko sitä käy värittämään ja jätin sen odottamaan vähän kylmempiä kelejä. Tämä oli järjestyksessä kuudes luomani loimi, en olisi yksin sitä puihin saanut, mutta äiti jaksoi sitkeästi neuvoa ja huolehti, että muistin juoda välillä, itse en huomannut, oliko nälkä vai jano. Loimenlaitto puihin on kyllä mielenkiintoinen projekti, joka vei useamman tunnin aikaa, mutta siellä se nyt odottaa kutojaa. Vähänks oon tyytyväinen!

Yllättäen huomasin, että kävijämäärä lähestyy aika hurjaa lukemaa. Sinä, joka olet 1 000 000. kävijä, laita viestiä.

7 kommenttia:

 1. On kyllä aikaa vievää puuhaa, ja syystäkin voit olla tyytyväinen ja ylpeä! Mukavaa seurata työsi edistymistä, tämä työ kiinnostaa mua kovasti! =)

  VastaaPoista
 2. Näytäthän sitten valmista meille. Tuo kangaspuu homma on sitten niin mukaansa tampaavaa.

  VastaaPoista
 3. Oih, on se kyllä ihanaa kun pääse kangaspuilla kutomaan! Kunhan säät vähän viilenee on varmasti mukavaa istua puiden ääressä ja vaan kutoa ja antaa ajatusten kulkea omia reittejään :)

  VastaaPoista
 4. Vohveli sidoksinen huopa tai shaali on tosi hieno .Itse olen kutonut 4 kappaletta ja olen jopa raskinut antaa lahjaksikin muutaman. Tyttik.

  VastaaPoista
 5. Kangaspuilla kutominen on ihanaa ja rentouttavaa puhaa kesälläkin !
  Mukavia kudontahetkiä teille molemmille <3

  VastaaPoista
 6. Moi. Minäkin kokeilin tuota 5 vartista vohvelia saalin tekoon toissa talvena (muistaakseni). Siitä tulee tosi kivaa pintaa. Harmitti kun tein ekan saalin perus toimikkaalla. Kudonnan iloa!

  VastaaPoista
 7. Kyllä niitä kävijöitä on sen maagisen rajan 1000000 jälkeen käynyt jo 840.
  Huikeasti on blogillasi lukijoita!!
  Mukavaa kesää ihanan ja kutomisilmoja sinulle :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.