keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Kukas se sieltä kurkistaa?

Hupista, kukas se sieltä kurkistaa, kaverin taakse piiloutuu? Tulipas mukavasti pyyntö kahdelta suunnalta toisistaan tietämättä näistä pöllölapasista. Ja kun ohje kerta oli esillä, niin siinähän ne kudottiin kahdet lapaset samalla mallilla peräkanaa. Kyllähän sitä piti lankakaupassa käväistä ennen kuin pääsi töihin käsiksi, mutta niin vain muodostui lankakeristä silmukoita ja silmukoista lapaset. Sain vain mukavan tekosyyn, jonka varjolla pistäydyin jälleen Laihialla Ahkeraliisassa hypistelemässä lankoja.
Ensin puikoilla pääsi viime lauantaina vaaleanpunaiselta näyttävä lanka. Lapaset olivat valmiit sunnuntaina illalla. Viikonloppuna on hieman enemmän aikaa kutoa kuin viikolla. Kuvissa näyttää pinkiltä, mutta tämä oikeasti on vaaleanpunainen, yläkuvassa oikeampi sävy. Hämärtyvä päivä vei sävyn jo sinisemmäksi enkä minä osaa niitä säätää. Lankana näissä käytän nykyisin aika usein Sadnes Garnin Smarttia ja siitä tuo pohjaväri vie lähes koko kerän. Jää ihan pieni kerä jäljelle. Valkoista jää hieman enemmän.

Maanantaina aloitin sitten nämä harmaat pöllöt. Tässä tuntui, että kerä hupeni nopeammin kuin normaalisti. Mutta niin vain jäi jäljelle vielä pieni keränloppu eilen illalla, kun näitä lopettelin. Kudoin ranteeseen yhden ylimääräisen kerroksen ja sillä muunnoksella tuntuu istuvan paljon paremmin käteen. Pienestä se on joskus kiinni.
Malli: Horatio and Oren (maksullinen ohje Ravelrysta)
Lanka: Sadnes Garn Smart, valkoinen 1002, pinkki 4176 ja harmaa 5021 yhteensä 154 g.
Puikot: Knit Pro 3 resorissa ja 3,25 muualla.

6 kommenttia:

  1. Tämä malli on kovasti houkutellut itseänikin. Vielä ei ole päässyt kuitenkaan puikoille. Ihanat pöllöt olet tehnyt :)

    VastaaPoista
  2. Pöllölapaset ovat kyllä niin liikuttavan suloiset.

    VastaaPoista
  3. Voi sentäs, mun suosikkikaverukset! Vieläkään en ole itse ehtinyt näitä kokeilla, vaikka suunnitelmissa on ollut jo pitkään. Onneksi näitä pääsee ihailemaan täällä sun blogissa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.