perjantai 25. maaliskuuta 2011

Puron Kaarna ja välinepuute

Vaikka talvi rupeaa olemaan jo takana, on viime päivien kova tuuli saanut minut kutomaan pipoa Novitan Purosta, väri Kaarna. Lanka on alennusmyynnistä ja itse asiassa ensimmäinen kerta kun kudon Puroa. Ihan miellyttävä tuttavuus. Ohje eteni hyvin 4,5 numeron  40 cm pyöröpuikoilla 8 cm resorin verran. Mutta sitten tulikin eteen yllättävä hidaste. Olisi pitänyt vaihtaa suuremmat puikot palmikoita varten työhön ja minultahan ei löytynyt 40 cm pyöröjä koossa 5. Olen kutonut lähinnä ohuista langoista, joten paksummat puikot ovat harvassa. Yhdet 5,5 pyöröt kyllä löytyivät, mutta 80 cm pituus asetti hieman rajoitusta tähän tarkoitukseen.
Säilytän puikkoja tämmöisissä rasioissa. Ennen ne kaikki mahtuivat tuohon puiseen laatikkoon, mutta välineitä on tullut hankittu hieman lisää - ja vieläkään ei ole tarpeeksi - joten laatikkojen määrä on lisääntynyt.
Yhdessä metallirasiassa on kaikki sukkapuikot. Varsinkin kokoa 2,5 löytyy useampi pakkaus ja myös kokoja 3 ja 3,5. Mutta ei täälläkään suurempia ole.
Toisessa metallisessa on kaikki pyöröpuikot. Suurin osa omassa minigrippussissa ja koko päällä. Vain muutamilta pussi puuttuu. Kierrätän kaikki sopivat muualta tulevat pussit näihin. Samassa laatikossa asustaa myös virkkuukoukut sekä yhdet 6 numeron sukkapuikot. Tämän laatikon sisältö on viime aikoina ollut vähemmän käytettyä. Sain tähän laatikkoon monet pyöröt ystävältäni Saksasta tässä muutama vuosi sitten ja tarpeeseen tulivatkin.
Puiseen laatikkoon on kotiutuneet kaikki pitkät puikot. Näissä on yhdet paksut ostettuna viime syksyn käsityömessuilta. Jotenkin näihin pitkiin puikkoihin en ole kovin innostunut, sillä niillä on hankala kutoa käsinojallisessa tuolissa. Mieluummin kudon pyöröillä. Silmukoiden luonnissa nämä ovat kyllä kätevät. Helpompi kuin pyöröillä.

Mutta kuten huomasin, lisää välineitäkin pitää hankkia. Hyvä syy hankkiutua käsityöliikkeeseen.

1 kommentti:

  1. Sen myssyn voit kyllä tehdä pidemmällä pyöröpuikolla kun opettelet käyttämään Magic Loop -tekniikkaa. Se ei ole vaikea kun jujun juonesta saa otteen. Ehkä oot nähnyt sukkia kudottavan "taikalenkillä" niin sama pätee pipoihin, hihoihin ynnä muihin.
    http://www.knittinghelp.com/videos/advanced-techniques

    VastaaPoista