lauantai 2. huhtikuuta 2011

Kainuun Kukkalapaset

Nyt ne ovat valmiit. Nämä vaativatkin hieman enemmän pinnaa tämmöiseltä kutojalta, jolla pitää kaikki olla heti valmiina. Neulepintakin minulla pitäisi olla tasaista. Itse olen kyllä itselleni vaatimukset asettanut. Mutta niin vain ne valmistuivat, vaikka välillä oli monta tuskallistakin hetkeä. Lopputulokseen olen tyytyväinen, mahtuivat nuorimmaiselle ja toisetkin ja kolmannetkin - jos haluan itse - saisin kutoa. Kirjoneuleen opettelu on minulla vasta siellä alkuvaiheessa. Mutta koukkuun jäin ja uutta ajatusta kirjoneuleesta on jo muhimassa.

Malli:  Taito 4/2010 lehdessä
Lanka:  Nallen eri sävyt, 64 g
Puikot:  2,5 bambuiset

8 kommenttia:

 1. Kyllä nuo kainuun kukkalapaset ovat varmaan kauneimmat mitä lapasia voi olla. Sinullakin aivan ihanat värit.
  Terkuin:intsu intsun blogista

  VastaaPoista
 2. On kyllä niin nätit ja värit ovat ihanat!

  VastaaPoista
 3. Näistä tuli kauniit. Kirjoneule on kyll kivaa, turhan vähän olen sitä tehnyt. Lankoja on kyll niin että olis vain aloitusta vaille.
  Edelliseen postaukseen kommentoin, että toisen jämä voi olla toisen aarre, pienikin nyssäkkä.
  Eihän vähän aloitettu kerä todellakaan ole jämä, mutta se on kaiketi helpoin määritelmä jämäkuukaudessa, en tiedä vaan arvelen.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kaikille. Itse ainakin tykkään. Näissä voi käyttää pieniäkin keränloppuja hyvin, sillä ei noihin kapeisiin, muutaman kerroksen raitoihin paljon mene lankaa. Hyvä keino vaikka käyttää niitä keränloppuja, jos ovat samaa lankaa. Se on lopputuloksen kannalta melko tärkeää, että käyttäytyisivät samalla lailla.

  VastaaPoista
 5. Aivan upeat!!! Hieno väritys ja erityisesti tuo aloitus (ranne) pistää silmään erilaisuudellaan. Miten olet sen tehnyt?

  VastaaPoista
 6. Miten ihanat :)

  -hillanen

  VastaaPoista
 7. MinnaN: ranteen kierreraitaan oli yksityiskohtainen ohje juuri tuossa Taito 4/2010 lehdessä. En ole aikaisemmin sellaista tehnyt, opettelin itsekkin. Siinä tehtiin nurja silmukka siten, että lanka tuli aina työn oikealle puolelle ja vuorovärein silmukat. Kierreraita pitää myös lapasen suun hyvin oikein päin, ei kierrä rullalle. Hidasta, mutta kannatti.

  Kiitos amorabrancasilvestre ja MinnaN kehuista.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.